«Ανθρωποκεντρική» η προσέγγιση του Κικίλια για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας

«Ανθρωποκεντρική» η προσέγγιση του Κικίλια για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:07 Δημιουργία 09/07/19, 14:17

Για την ενίσχυση των ανθρώπων που στηρίζουν τον κλάδο της Υγείας έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του σχετικού χαρτοφυλακίου από τον Ανδρέα Ξανθό.

Ο υπουργός της ΝΔ δήλωσε πως «πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι νοσηλευτές/νοσηλεύτριες και οι γιατροί των νοσοκομείων», προσθέτοντας στη συνέχεια πως «πρέπει να ακούσουμε και τους διοικητικούς υπαλλήλους. Θα ακούσουμε πρώτα αυτούς τους μικρούς ήρωες στο σύστημα υγείας σε όλη τη χώρα και θα τους αναδείξουμε».

Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως «όσοι έχουν διάθεση ρεβανσιμού καλό θα είναι να μείνουν μακριά από το υπουργείο Υγείας».

Ακόμα, σημείωσε πως «το μέτρο από το οποίο κρινόμαστε είναι αν θα υπάρχει μια 2η βάρδια σε έναν αξονικό, αν θα υπάρχει δυνατότητα να παρέχεται πιο σύντομα μια υπηρεσία... Οι μάχες μας θα αρχίσουν από τέτοια μικρά καθημερινά.

Κρινόμαστε από την ανθρωπιά, από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους που είναι σε ανάγκη» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ο απερχόμενος υπουργός, Ανδρέας Ξανθός, έκανε έναν απολογισμό του έργου του. Παρέδωσε κάνοντας λόγω «για πολιτικό πολιτισμό και για ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα διακυβέρνησης». Αναφερόμενος στην μεγίστη προτεραιότητα για την δική του θητεία στο υπουργείο Υγείας είπε ότι είναι περήφανος, «γιατί μέσα σε περίοδο κρίσης καταφέραμε να διασφαλίσουμε να μείνει όρθιο λειτουργικό, προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες το Εθνικό Σύστημα Υγείας». Αναφερόμενος στη συνέχεια των προσπαθειών, είπε ότι δεν θα πρέπει να έγκαταλειφθούν βασικοί στόχοι που έχουν τεθεί, όπως «αξιόπιστο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με επίκεντρο τον οικογενειακό γιατρό και έμφαση στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστικών από τα νοσοκομειά».

Ο νέος υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης που έχει δουλέψει αθόρυβα για πολλά χρόνια στο χώρο της Υγείας και κυρίως στην χάραξη πολιτικών, ήταν μετρημένος στα λόγια του, ωστόσο προέβλεψε ότι «θα είμαστε πετυχημένο δίδυμο και θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα».

Αν σου άρεσε κάνε