Κεραμέως: Άμεση η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

Κεραμέως: Άμεση η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:43 Δημιουργία 09/07/19, 15:06

Για την άμεση κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η οποία θα βρίσκεται στο πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, έκανε λόγο η Νίκη Κεραμέως το μεσημέρι της Τρίτης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Παιδείας, λαμβάνοντας τη «σκυτάλη» από τον απερχόμενο υπουργό, Κώστα Γαβρόγλου.

Η νέα υπουργός μίλησε για την ανάγκη συναινέσεων στον χώρο της παιδείας και είπε ότι θα επιδιώξει ταχύτητα στις αποφάσεις της χωρίς όμως να αιφνιδιάσει κανέναν. Σχετικά με το θέμα των θρησκευμάτων κάλεσε ιεράρχες, ιεροδιδασκάλους και συνεργαζόμενους φορείς σε ένα ανοικτό διάλογο με το υπουργείο. Συνεργασία ζήτησε και από τους επαγγελματικούς φορείς κι ενώσεις σχετιζόμενες με το υπουργείο.

Για τους δύο υφυπουργούς, Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργό για θέματα Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Βασίλη Δαγαλάκη, υφυπουργό για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι πρόκειται για δύο ανθρώπους που εκτιμά βαθύτατα.

«Σήμερα δεν είναι ημέρα απολογισμών ή σύγκρισης των εκπαιδευτικών μα προγραμμάτων» είπε ο απερχόμενος υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου και πρόσθεσε: «Δεν υποστηρίζω ότι έγιναν όλα τελεία, όμως κάναμε μεταρρυθμίσεις που αντιμετωπίζουν πάγια προβλήματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος». Στην ομιλία του μίλησε για «εργαλειοποιηση» της έρευνας μέσω της μεταφοράς της στο υπουργείο Ανάπτυξης και ανέφερε ότι η κίνηση αυτή έχει ισχυρό ιδεολογικό συμβολισμό και θα αποβεί σε βάρος Ανθρωπιστικών σπουδών.

Προτείνε το υπουργείο να χωριστεί σε δυο υπουργεία: ένα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ένα τριτοβάθμιας, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει γιατί περίμενε την ημέρα της αποχώρησης του από το υπουργείο Παιδείας για να καταθέσει την πρόταση του. Τέλος αναφέρθηκε στους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στα σχολεία και ζήτησε η νέα κυβέρνηση.

Ο απερχόμενος υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτακης δήλωσε ότι μετά από 4,5 χρόνια στο υπουργείο Παιδείας μπορεί να δηλώσει πως άλλαξε ριζικά το τοπίο της έρευνας, ενώ αυξήθηκαν θεαματικά οι πόροι για την παιδεία και δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο Δικτυο ακριβείας στις αντιμετώπιση των ογκολογικών η νευροεκφυλιστικών νοσημάτων.

Αν σου άρεσε κάνε