Χατζηδάκης: Στόχος η προσέλκυση μεγαλύτερων ενεργειακών επενδύσεων

Χατζηδάκης: Στόχος η προσέλκυση μεγαλύτερων ενεργειακών επενδύσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:59 Δημιουργία 09/07/19, 15:41

Μεγαλύτερη συμμετοχή ιδιωτών στα ενεργειακά ζήτησε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε νέα οικόπεδα.

«Η μεγάλη μας έγνοια είναι η ΔΕΗ. Σκοπεύουμε να εργαστούμε για ένα σχέδιο διάσωσης της εταιρίας». Αυτό επεσήμανε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της τελετής παραλαβής των καθηκόντων του από τον απερχόμενο Γιώργο Σταθάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, το σχέδιο θα δώσει βιωσιμότητα και νέα προοπτική στη δημόσια εταιρία.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις υπόλοιπες προτεραιότητες του χαρτοφυλακίου του, που είναι οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών, οι εκκρεμότητες με τις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΠΑ και των Ελληνικών Πετρελαίων, η προώθηση των διεθνών project σε αγωγούς και υποδομές φυσικού αερίου, καθώς και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε νέα οικόπεδα.

Ο κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στον τομέα του Περιβάλλοντος, είπε ότι θα δοθεί έμφαση στις ΑΠΕ αλλά και στην εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ ανήγγειλε την προώθηση σύγχρονης και φιλικής προς το περιβάλλον χωροταξικής πολιτικής.

Εφερε επίσης ως παράδειγμα την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων με έμφαση στα ΣΔΙΤ, ενώ για το Κτηματολόγιο, υπογράμμισε ότι «θέλουμε να πατήσουμε γκάζι καθώς αποτελεί εθνική ντροπή το να μην διαθέτουμε Κτηματολόγιο».

Στις προτεραιότητες των αρμοδιοτήτων τους αναφέρθηκαν και οι υφυπουργοί Γεράσιμος Θωμάς (Ενέργεια) και Δημήτρης Οικονόμου (Περιβάλλοντος) ενώ ο κ. Σταθάκης προχώρησε σε σύντομο απολογισμό των τελευταίων 2-2,5 ευών στο υπουργείο, εκφράζοντας την εκτίμηση και το σεβασμό του στον Κωστή Χατζηδάκη.

Αν σου άρεσε κάνε