Στην αντεπίθεση η Γεροβασίλη για την καρατόμηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ

Στην αντεπίθεση η Γεροβασίλη για την καρατόμηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:55 Δημιουργία 10/07/19, 11:40

Για αναντιστοιχία λόγων και έργων της κυβέρνησης, έκανε λόγο η τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής 'Αρτας, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1.

«Η πρώτη αναντιστοιχία λόγων και πράξεων έχει ήδη καταγραφεί, με μια πολύ μεγάλη κυβέρνηση αντί για ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα που υπόσχονταν προεκλογικά», είπε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε: ««Είδαμε να παίρνει την αρμοδιότητα για την ΕΥΠ, για την ΕΡΤ, για το ΑΜΠΕ ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης».

Όπως είπε, «όταν αντίστοιχες αρμοδιότητες πήγαν σε υπουργούς της δικής μας κυβέρνησης, κατηγορηθήκαμε για αντιθεσμική συμπεριφορά γιατί θεωρούσαν ότι θα πρέπει να δουλεύουν αυστηρά υπηρεσιακά χωρίς πολιτική παρέμβαση. Θυμίζω και αυτή την αναντιστοιχία λόγων και πράξεων σήμερα. Τώρα που είναι η πρώτη μέρα θα τα χαρακτηρίσω αναντιστοιχίες. Στη συνέχεια θα τα χαρακτηρίζω ότι είναι ψέματα».

«Όλα αυτά δεν θα τα έλεγα εάν δεν είχαμε δεχθεί τόση λάσπη και επανειλημμένως τη "δολοφονία" χαρακτήρων», πρόσθεσε, αναφέροντας επίσης, ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, «προσέλαβε ο ίδιος τον ανιψιό του (...) γιατί προφανώς για συνεργάτες κάποιος πρέπει να επιλέγει άτομα εμπιστοσύνης, με τις αντίστοιχες ικανότητες, όπως είναι φυσιολογικό. Όμως για εμάς αυτά ήταν έγκλημα που γινόταν θέμα δημόσιων συζητήσεων στα τηλεοπτικά παράθυρα επί εβδομάδες».

Επίσης, σημείωσε ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης συνεδρίασε για το νέο αντεγκληματικό σχέδιο της αστυνομίας χωρίς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, υπαρχηγό και τους στρατηγούς, κάνοντας λόγο για «ρεβανσιστική επιστροφή της Δεξιάς».

Για την επιλογή του πρωθυπουργού να τοποθετήσει τεχνοκράτες στην κυβέρνηση, σχολίασε ότι δεν είναι απαραίτητα καλό, καθώς «δεν υπάρχει ουδέτερος τεχνοκράτης. Όλοι με κάποια άποψη υπηρετούν η οποία προφανώς και παράγει πολιτικά αποτελέσματα».

Τέλος τόνισε ότι η αντιπολίτευση που θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι έντονη, σοβαρή και εποικοδομητική»

Αν σου άρεσε κάνε