Παραμένει το Λιμενικό στο υπουργείο Ναυτιλίας

Παραμένει το Λιμενικό στο υπουργείο Ναυτιλίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:33 Δημιουργία 11/07/19, 18:22

Συνάντηση γνωριμίας είχε σήμερα ο Γιάννης Πλακιωτάκης με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του υπουργείου Ναυτιλίας. Και ενώ διαβεβαίωσε πως το Λιμενικό Σώμα θα παραμείνει στο υπουργείο, απέφυγε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για τις επενδύσεις στον ΟΛΠ.

Μιλώντας στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους ο κ. Πλακιωτάκης διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση διχοτόμησης του Λιμενικού, όπως και καμία περίπτωση να μετακινηθεί το Λ.Σ. από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Αναφερόμενος στη ναυτική εκπαίδευση ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε πως θα πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. «Θέλουμε να διατηρηθεί η ελληνική ναυτοσύνη και το ναυτικό επάγγελμα, ένα πεδίο δόξης λαμπρό για όλους».

Όπως είπε είναι εθνικό συμφέρον να διατηρηθεί η ελληνική ναυτοσύνη, «όχι μόνο η ναυτιλία αλλά και οι ναυτικοί». Σύμφωνα με τον ίδιο, το ενδιαφέρον είναι στη διατήρηση και την ενίσχυση της ελληνικής ναυτοσύνης.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην ιδιωτική εκπαίδευση, σημειώνοντας πως «ξαφνικά στην Ελλάδα ανακαλύπτουμε το τροχό. Υπάρχουν ιδιωτικά Πανεπιστήμια ακόμη και στη Βόρεια Κορέα και δεν έχουμε στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο master plan του ΟΛΠ ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε πως πρώτα θα ενημερωθεί προκειμένου να αποκτήσει πλήρη άποψη και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί επί του θέματος. «Οι υποχρεωτικές επενδύσεις σαφώς πρέπει να προχωρήσουν», τόνισε.

Αν σου άρεσε κάνε