Άμεσα η κατάργηση του ασύλου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Άμεσα η κατάργηση του ασύλου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:20 Δημιουργία 12/07/19, 10:27

Στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ θα φέρει άμεσα με νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή και στο «άνοιγμα» των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην αγορά επέμειναν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νίκη Κεραμέως, μετά από τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με την υπουργό Παιδείας το πρωί της Παρασκευής.

Σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «στόχος μας η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας».

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας σημείωσε πως «προχωράνε κανονικά οι προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής εκπαίδευσης», ενώ πρόσθεσε για τους υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων πως «θα δοθεί παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών ώστε να δούμε αν έχουν αδυναμίες τα νέα τμήματα. Θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι».

«Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν... Δεν θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα ως ισχύει στους βασικούς του άξονες» ανέφερε η υπουργός.

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε πως «δεν προχωράμε στην ίδρυση Νομικής στην Πάτρα. Η χώρα μας έχει χιλιάδες άνεργους δικηγόρους, δεν χρειάζεται 4η Νομική.».

Αναφερόμενη στη διασύνδεση των ΑΕΙ-ΤΕΙ με την αγορά, η υπουργός υποστήριξε ότι «στόχος να είναι να δώσουμε μεγαλύτερη αυτονομία στα πανεπιστήμια. Θέλουμε να απεμπολήσουμε αρμοδιότητες από το υπουργείο και να τις εκχωρήσουμε εκεί όπου είναι ο φυσικός τους χώρος».

Αν σου άρεσε κάνε