Καταργείται το άσυλο, δεν αλλάζει το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Καταργείται το άσυλο, δεν αλλάζει το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:01 Δημιουργία 12/07/19, 11:53

Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο, που θα φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη Βουλή αμέσως μετά το καυτό τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων και της ψήφου εμπιστοσύνης, όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Νίκη Κεραμέως το πρωί της Παρασκευής στο υπουργείο Παιδείας.

Από το ίδιο ραντεβού προκύπτει, επίσης, ότι τουλάχιστον προς το παρόν δεν αλλάζει ριζικά το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, απλώς θα υπάρξουν κάποιες νομοθετικές διορθώσεις.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ως «πολιτική προτεραιότητα» την Παιδεία. Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του σχεδίου μας».

«Έχουμε θέσει ως πρωθυπουργικό γραφείο συγκεκριμένους στόχους», τόνισε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας την απόλυτη υποστήριξή του στους εκπαιδευτικούς.
Η κυρία Κεραμέως, με τη σειρά της, επεσήμανε ότι το εξεταστικό σύστημα δεν θα αλλάξει και θα μείνει ως έχει, αλλά απλώς θα γίνουν βελτιωτικές κινήσεις σε στρεβλώσεις που πιθανόν να υπάρχουν. Είπε, ακόμα, ότι θα δοθεί παράταση στην υποβολή των Μηχανογραφικών και πως δεν θα ιδρυθεί η 4η Νομική στην Πάτρα.
«Θα δοθεί παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών ώστε να δούμε αν έχουν αδυναμίες τα νέα τμήματα. Θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι», είπε. «Δεν θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα στους βασικούς του άξονες, θα εξεταστούν αυτοί που θα δώσουν του χρόνου πανελλήνιες με το ίδιο σύστημα. Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα υπάρχει ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου. Θα είναι στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης 23 Ιουλίου», ανέφερε συγκεκριμένα η υπουργός.


Η κ. Κεραμέως είπε ότι «προχωράνε κανονικά οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής», ενώ ενημέρωσε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργός ο ζήτημα της δίχρονης προσχολικής αγωγής. «Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι υπάρχει όλο το δυναμικό. Γνώμονας μας να μην μείνει κανένα παιδί εκτός», ανέφερε.

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα δοθεί παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών και ότι δεν θα προχωρήσει η ίδρυση νέας νομικής στην Πάτρα. «Η χώρα μας έχει χιλιάδες άνεργους δικηγόρους, δεν χρειάζεται 4η Νομική», είπε χαρακτηριστικά.

«Συζητήσαμε για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο με γενική κατεύθυνση να δώσουμε μεγαλύτερη αυτονομία στα σχολεία και στα πανεπιστήμια», είπε η κυρίας Κεραμέως.

Αν σου άρεσε κάνε