ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να διώξει το στέλεχος της Lamda από την κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να διώξει το στέλεχος της Lamda από την κυβέρνηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:31 Δημιουργία 12/07/19, 13:15

Την άμεση αποπομπή του υφυπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, από την κυβέρνηση της ΝΔ αξιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την Κουμουνδούρου να τονίζει τις «σκιές» στις σχέσεις του υφυπουργού με την Lamda Developmet.

Σε σχετική ανακοίνωση, η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως «η τοποθέτηση του πρώην συμβούλου της Lamda Development κ. Οικονόμου στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημιουργεί μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τη νέα κυβέρνηση και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πως είναι δυνατόν ο μέχρι πρότινος σύμβουλος της εταιρίας Lamda, ο οποίος μετείχε και σε συσκέψεις ως εκπρόσωπος της εταιρίας, τώρα να εποπτεύει την υλοποίηση του έργου από τη θέση του υφυπουργού; Η διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο!

Επιβεβαιώνονται με αυτόν τον τρόπο οι παρασκηνιακές συνεννοήσεις της Lamda Development με τη ΝΔ και οι εσκεμμένες καθυστερήσεις από την πλευρά της εταιρίας για το έργο του Ελληνικού, με στόχο την τροποποίηση της σύμβασης σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου».

Ακόμα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «επιβεβαιώνεται και η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να λειτουργήσει ως εκπρόσωπος συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι ως εκπρόσωπος των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του αναφορικά με τη σύμβαση για το Ελληνικό και να αποπέμψει τον εκπρόσωπο της Lamda κ. Οικονόμου από την κυβέρνηση. Σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, ο κ. Οικονόμου, όχι μόνο δεν θα παρέμενε στην κυβέρνηση, αλλά ούτε καν θα είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Αν σου άρεσε κάνε