Άγνοια της κυβέρνησης για τον Γκουαϊδό, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Άγνοια της κυβέρνησης για τον Γκουαϊδό, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:36 Δημιουργία 12/07/19, 14:27

Επίθεση κατά της κυβέρνησης της ΝΔ σημειώνει την Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών να αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Χουάν Γκουαϊδό.

Σημειώνεται πως στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκτασης 166 λέξεων, δεν υπάρχει ούτε μια φορά αναφορά στο πρόσωπο του τωρινού προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο.

Όπως υποστηρίζει η Κουμουνδούρου, «η απόφαση της κυβέρνησης για αναγνώριση του Πρόεδρου της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας, Juan Guaido, ως μεταβατικού Προέδρου της Βενεζουέλας, όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ειρηνική επίλυση της σοβαρής αυτής κρίσης και δείχνει άγνοια των εξελίξεων στη χώρα, αλλά αποδυναμώνει τον ρόλο της Ελλάδας στην ΕΕ ως γέφυρα διαλόγου και μεσολάβησης για την επίλυση τέτοιων κρίσεων σε τρίτες χώρες.

Επιπλέον, φανερώνεται άγνοια των διαδικασιών, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κοινή θέση των χωρών της ΕΕ, υπέρ της αναγνώρισης του Juan Guaido ως μεταβατικού Πρόεδρου».

Συνεχίζοντας, από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν ότι « Ελλάδα οφείλει όντως να συνεχίζει να υποστηρίζει, όπως έχει κάνει ως τώρα, τις δηλώσεις της Υψηλής Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Mogherini, τις συνομιλίες του Όσλο και τις πρωτοβουλίες της ΕΕ, μέσω της Διεθνούς Ομάδας Επαφής, για τη διενέργεια δημοκρατικών εκλογών το συντομότερο δυνατόν, αλλά όχι θυσιάζοντας τον ρόλο της ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας».

Αν σου άρεσε κάνε