Δεν υπέγραψε τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη ο Παυλόπουλος

Δεν υπέγραψε τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη ο Παυλόπουλος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:16 Δημιουργία 12/07/19, 17:01

Πίσω έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τα διατάγματα, που προέβλεπαν τον ορισμό νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τα ονόματα μετά την προκήρυξη των εκλογών, εγείροντας ζήτημα συνταγματικότητας, και συγκεκριμένα δημοκρατικής νομιμοποίησης.

Πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας είχαν διαμηνύσει τότε ότι η όποια απόφαση θα ληφθεί μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ενώ ο πρωθυπουργός δήλωνε βέβαιος -σχεδόν μέχρι το τέλος- ότι ο κ. Παυλόπουλος θα υπογράψει τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

Σήμερα, όμως, η νομική υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας απέστειλε ανυπόγραφα τα δύο σχέδια Προεδρικών διαταγμάτων, τα οποία αφορούσαν την επιλογή του προέδρου και του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, στην νέα κυβέρνηση.

Ως εκ τούτου από την στιγμή που δεν υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, δεν έχουν οποιαδήποτε νομική ισχύ και επομένως δεσμευτικό χαρακτήρα για την νέα κυβέρνηση, ανοίγοντας το δρόμο για κρίσεις άλλων προσώπων από τη Νέα Δημοκρατία.

Αν σου άρεσε κάνε