«Άνοιξαν» τον φάκελο της ΕΡΤ στο Μαξίμου

«Άνοιξαν» τον φάκελο της ΕΡΤ στο Μαξίμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:09 Δημιουργία 12/07/19, 18:02

Διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μαξίμου, με ατζέντα τη «μετεξέλιξη της ΕΡΤ σε μια πλουραλιστική δημόσια ραδιοτηλεόραση»

Πήραν μέρος οι εκ του νόμου συναρμόδιοι υπουργοί που μετέχουν στη γενική συνέλευση της ΕΡΤ, Στ. Πέτσας, Χρ. Σταϊκούρας και Λίνα Μενδώνη, ενώ παρών ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτ. Αυγενάκης, λόγω των πολλών αθλητικών γεγονότων που μεταδίδει η ΕΡΤ.

Στο πρώτο μέρος της σύσκεψης παρών ήταν και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιάννης Δρόσος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέλυσε τις τηλεοπτικές και οικονομικές επιπτώσεις που έχει στο πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ η μετάδοση αγώνων των τριών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση και, καθώς ο κ. Δρόσος έχει υποβάλει την παραίτησή του, ο κ. Μητσοτάκης του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου μέχρις ότου ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Η κυβέρνηση δηλώνει πως πρόθεσή της είναι η ΕΡΤ να ανταποκριθεί στον ρόλο που αναμένουν οι πολίτες από εκείνην. Να γίνει δηλαδή μια υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκή δημόσια ραδιοτηλεόραση, η οποία θα προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία και θα προάγει τον πολιτισμό, όπως είναι εκ του Συντάγματος υποχρέωσή της.

Αν σου άρεσε κάνε