Για μεθοδεύσεις στη Δικαιοσύνη καταγγέλλει την... κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Για μεθοδεύσεις στη Δικαιοσύνη καταγγέλλει την... κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:37 Δημιουργία 12/07/19, 18:15

Στην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το «άκυρο» Παυλόπουλου στις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, που έφερε ως κυβέρνηση πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Αξιοσημείωτο είναι, ωστόσο, ότι τα βέλη της -πλέον- αξιωματικής αντιπολίτευσης στράφηκαν κατά της Νέας Δημοκρατίας, και όχι κατά της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι «παρά το γεγονός ότι για τη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης τηρήθηκε η συνταγματική νομιμότητα και η κοινοβουλευτική τάξη, παρά το γεγονός ότι επιδιώξαμε την πολιτική συναίνεση στις επιλογές αυτές, παρά, επίσης, το γεγονός ότι συνταγματολόγοι και καθηγητές του Δικαίου δεν είχαν όλοι την άποψη που ευρέως, μέσω των φιλικών δικτύων και Μέσων της ΝΔ,διαδόθηκε, το σχέδιο για την απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης χωρίς ίχνος σεβασμού προς τους λειτουργούς της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

«Είναι άλλη μια απόδειξη της υποκρισίας όσων παρίσταναν μέχρι χθες τους δήθεν υπερασπιστές των θεσμών. Οι μεθοδεύσεις αυτές, προκαλούν τραύμα στη Δικαιοσύνη, και συνιστούν βαρύτατη προσβολή στα πρόσωπα δικαστικών λειτουργών εγνωσμένης αξίας και αποδεδειγμένης ακεραιότητας», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αν σου άρεσε κάνε