Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Λαγός

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Λαγός

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:41 Δημιουργία 13/07/19, 18:36

Την ανεξαρτητοποίησή του από την Χρυσή Αυγή γνωστοποίησε ο ευρωβουλευτής και βουλευτής στην προηγούμενη σύνθεση της ελληνικής Βουλής, Γιάννης Λαγός.

Σύμφωνα με το skai.gr, σε δήλωσή του στον ιστότοπο newsbeast.gr ο κ. Λαγός υποστηρίζει ότι η απόφασή του δεν οφείλεται σε ρήξη με την ηγεσία του κόμματος, αλλά καθότι εκτιμά πως «κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις, πράγματα τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ».

Στις γενικές εκλογές της 7ης Ιουλίου η Χρυσής Αυγή δεν κατάφερε να εισέλθει στην Βουλή, μένοντας εκτός για πρώτη φορά από το 2012. Ο κ. Λαγός είναι υπόδικος για την δράση της ΧΑ, η οποία άρχισε να ξετυλίγεται μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο κ. Λαγός ανέφερε πως κάποιοι «συναγωνιστές» του τον ακολουθούν στον αγώνα, δίχως να διευκρινίσει εάν πρόκειται για πρόσωπα που θα στελεχώσουν το γραφείο του στην ευρωβουλή ή εάν έχει άλλες πολιτικές βλέψεις.

Παρέθεσε 14 ονόματα, ανάμεσά τους τον Γιώργο Γερμενή, τον Νίκο Κούζουλο και τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο. Δεν αναφέρθηκε σε ηγετικά στελέχη της ΧΑ, όπως ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Αν σου άρεσε κάνε