Σύμπνοια Δένδια - Χριστουδουλίδη για τις τουρκικές προκλήσεις κατά της Κύπρου

Σύμπνοια Δένδια - Χριστουδουλίδη για τις τουρκικές προκλήσεις κατά της Κύπρου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:45 Δημιουργία 15/07/19, 14:41

Στη χάραξη κοινής γραμμής Αθήνας και Λευκωσίας για τις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ εστίασαν οι συζητήσεις του Νίκου Δένδια με τον Νίκο Χριστοδουλάκη κατά τη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες το πρωί της Δευτέρας στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε το εξαίρετο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, με τους δύο υπουργούς να υπογραμμίζουν τη δέσμευσή τους για συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση της στενής συνεργασίας, τόσο σε διμερές όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο τονίστηκε η σημασία της κοινής δράσης της Κύπρου και της Ελλάδας, στο πλαίσιο των τριμερών συνεργασιών αλλά και της Ομάδας των Μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ (MED-7).

Ο κ. Χριστοδουλίδης είχε, επίσης, την ευκαιρία να προβεί σε εις βάθος ενημέρωση του Έλληνα ομολόγου του για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις συνεχιζόμενες έκνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός των χωρικών υδάτων και της ΑΟΖ της Κύπρου.

Οι δύο ΥΠΕΞ συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή, τόσο σε πολιτικό όσο και υπηρεσιακό επίπεδο, για συντονισμό και κοινή δράση στο διεθνές επίπεδο.

Οι δύο υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες όταν ο κ. Δένδιας θα συνοδεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κύπρο, στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Αν σου άρεσε κάνε