Επικοινωνία Μητσοτάκη με Γκουαΐδό - Πρόσκληση για επίσκεψη στη Βενεζουέλα

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Γκουαΐδό - Πρόσκληση για επίσκεψη στη Βενεζουέλα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:36 Δημιουργία 15/07/19, 19:31

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα και εκλεχτό των ΗΠΑ στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, Χουάν Γκουαΐδό είχε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Χουάν Γκουαϊδό τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του. Ο Χουάν Γκουαϊδό ευχαρίστησε θερμά τον Έλληνα πρωθυπουργό για την πρόθεσή του να τον αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Επιπροσθέτως, απηύθυνε πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη χώρα και οι συνθήκες το επιτρέψουν. Ακόμα, ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην ΕΕ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα του.

Πέρα από την επικοινωνία με τον Γκουαϊδό, ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Φατάχ Σαΐντ Χουσεΐν Χαλίλ αλ-Σίσι, που τον συνεχάρει για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Κατά τη συνομιλία τους οι δύο άνδρες εξέφρασαν την κοινή τους βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας- Αιγύπτου.

Αν σου άρεσε κάνε