«Δεν κατάφεραν τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Τσίπρας στην ΚΟ

«Δεν κατάφεραν τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Τσίπρας στην ΚΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:30 Δημιουργία 16/07/19, 19:03

Το περαιτέρω «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της κεντροαριστεράς και τα πρώτα δείγματα για το ύφος της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση της ΝΔ περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του το απόγευμα της Τρίτης.

κάνοντας τον απολογισμό των εκλογών, ο κ. Τσίπρας είπε «Δώσαμε μια δύσκολη μάχη, μια μάχη στην οποία ο αντίπαλος ήθελε, σχεδίαζε, επεδίωκε, τη συντριβή μας. «Αλλά δεν τα κατάφεραν», επισήμανε.

Και τούτο γιατί, όπως τόνισε, «τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι φίλοι της Προοδευτικής Συμμαχίας απέτρεψαν αυτό το σχεδιασμό». «Παρά τις επιθέσεις και τη στοχοποίηση που έφτανε ορισμένες φορές στα όρια αντιΣΥΡΙΖΑ υστερίας, περίπου 1.800.000 γυναίκες και άνδρες σε όλη την Ελλάδα μας εμπιστεύτηκαν ξανά. Και πρέπει να είμαστε ευγνώμονες σε όλο αυτό τον κόσμο», σημείωσε με έμφαση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε όμως παράλληλα και τη βαριά ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη δράση μας και να αποτελέσουμε το αγκωνάρι του κόσμου της εργασίας, του μόχθου και της δημιουργίας που πρέπει να σταθεί όρθιος, να παλέψει και να αντισταθεί στην ολομέτωπη επίθεση που θα δεχθεί από τη νέα κυβέρνηση σε δικαιώματα και κατακτήσεις», είπε ακόμη.

Κάνοντας επίθεση στη ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «η κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη επιχειρεί να λανσάρει ένα πρωτότυπο μοντέλο κυβέρνησης Ανώνυμης Εταιρείας. Με δεκάδες τεχνοκράτες σε ρόλο CEO υπουργών. Με ελάχιστες γυναίκες, γιατί όπως μας εξήγησαν οι γυναίκες δεν είναι πρόθυμες να αναλάβουν ρόλους ευθύνης. Με εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων να έχουν αναλάβει απευθείας τη διαπραγμάτευση του Δημοσίου με τους ομίλους από τους οποίους προέρχονται και μάλιστα για κρίσιμης οικονομικής σημασίας θέματα, όπως το Ελληνικό. Με τον άνθρωπο του ΣΕΒ, συντονιστή των υπουργών. Εδώ δηλαδή καταργείται ακόμα και η διαμεσολάβηση μεταξύ πολιτικής και επιχειρηματικών ομίλων, αφού οι όμιλοι αναλαμβάνουν απευθείας τα υπουργεία που τους αφορούν» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, σχολίασε ότι «είδαμε τους οπαδούς του Γκουαϊδό της Βενεζουέλας, τον οποίο έσπευσαν να αναγνωρίσουν ως Πρόεδρο χωρίς να έχει εκλεγεί, να διαπράττουν όσα καταλογίζουν στον Μαδούρο. Με κορυφαία, επικίνδυνη και γκροτέσκα πράξη, την υπαγωγή ΕΥΠ, ΕΡΤ, και Αθηναϊκού Πρακτορείου απευθείας στον Πρωθυπουργό.

Μιλούν ανοιχτά κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού. Αποκαλυπτικό των προθέσεών τους είναι ότι ο άνθρωπος που υπογράφει τη σχετική προσφυγή των βιομηχάνων στο ΣτΕ είναι σήμερα συντονιστής των υπουργείων και πρώτος της τάξει σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη« συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Υπέρ Τασούλα για πρόεδρο της Βουλής

Στη συνέχεια, δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τον Κώστα Τασούλα για πρόεδρο της Βουλής.

Αποκρούοντας, συγκεκριμένα, την «κατάντια της αντιΣΥΡΙΖΑ υστερίας», σημείωσε χαρακτηριστικά «Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτή την ανόητη τακτική» και ξεκαθάρισε:

«Θα ψηφίσουμε αύριο για πρόεδρο της Βουλής τον προτεινόμενο από το πλειοψηφούν κόμμα, πόσο μάλλον όταν δεν έχουμε κάποια επιφύλαξη επί προσωπικού. Το ίδιο θα πράξουμε και για όσους άλλους αντιπροέδρους δεν έχουμε επιφύλαξη επί προσωπικού. Σε αντίθεση, όπως είπε, με την κριτική που δέχθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επειδή υπερψήφισε τον Δημήτρη Παπαδημούλη για αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου.

Γιατί, επαναλαμβάνω, δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Αλλά για την ουσία».

Μιλώντας εκ νέου για την αντιπολίτευση που θα ασκήσει το κόμμα του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «δε ε θα λέμε όχι για το όχι, αλλά δεν θα αφήσουμε και τίποτα να πέσει κάτω. Σε μια εποχή που όλα φιλτράρονται από τη διαμεσολάβηση Μέσων Ενημέρωσης που στερούνται αντικειμενικότητας, η Βουλή είναι ένα ζωντανό φόρουμ που παρακολουθούν οι πολίτες προκειμένου να βγάλουν συμπεράσματα.

Για να παραφράσω τα λόγια του Ηλία Ηλιού: Kαθήκον μας σήμερα είναι να τους ταράξουμε στη τεκμηριωμένη κριτική & στην προγραμματική αντιπολίτευση. Αυτή είναι η παραίνεση προς τους βουλευτές. Και προς τους πολίτες, θέλω να πω ότι η Δημοκρατία είναι συμμετοχή, εγρήγορση, αντίσταση» συμπλήρωσε.

Προς το τέλος της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «έχουμε απέναντί μας ένα καλά οργανωμένο μπλοκ εξουσίας. Όχι μόνο τη κυβέρνηση αλλά και τις δομές εξουσίας. Θα επιχειρήσουν, το επόμενο διάστημα, να κάνουν αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και να επιβάλουν στους πολίτες την άποψη για το μάταιο της συμμετοχής και της αντίστασης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα, με την υπογραφή του λαού. Και το ισχυρότερο προοδευτικό κόμμα στην Ευρώπη. Είμαστε έτοιμοι. Θα είμαστε συνεπείς στο ραντεβού μας τόσο στη Βουλή, όσο και στους δρόμους του αγώνα» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αν σου άρεσε κάνε