Μητσοτάκης: Κινήσεις σε όλα τα «μέτωπα» για λύσεις εδώ και τώρα!

Μητσοτάκης: Κινήσεις σε όλα τα «μέτωπα» για λύσεις εδώ και τώρα!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:54 Δημιουργία 17/07/19, 10:46

Με «όπλο» την εμπιστοσύνη των αγορών, όπως αυτή αποτυπώθηκε στη διαδικασία έκδοσης ομολόγου με το ιδιαίτερα χαμηλό επιτόκιο (1,9%) και τη μεγάλη προσφορά, ο πρωθυπουργός προσέρχεται στη Βουλή και στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος και από το θετικό μήνυμα που έστειλαν οι θεσμοί με την φράση «κάντε ό,τι θέλετε , αρκεί να βγουν τα νούμερα», είναι αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα στις φοροελαφρύνσεις, που έχει εξαγγείλει προεκλογικά και να προωθήσει ταυτόχρονα ένα ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων.

Με την πολιτική αυτή επιβεβαιώνει στην πράξη ότι η φοροεπιδρομή ήταν επιλογή της κυβέρνησης Τσίπρα και πως τίποτε από όσα έκανε, δεν επεβλήθη από τους δανειστές.

Σε κάθε περίπτωση, η στρατηγική της κυβέρνησης εστιάζεται στο δίπολο:

  1. Φοροελαφρύνσεις σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με αφετηρία το 2020
  2. Επενδύσεις, προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και τόνωση της απασχόλησης.

Σχετικά με το πρώτο, το νομοσχέδιο που θα αφορά μειώσεις φόρων στα ακίνητα και στον ΦΠΑ, θα κατατεθεί στις αρχές Αυγούστου και πριν από την συνάντηση Μητσοτάκη - Μέρκελ. Θα ακολουθήσει τον Σεπτέμβριο η ΔΕΘ, από όπου ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει την μείωση των φορολογικών συντελεστών και την περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και των ασφαλιστικών εισφορών .

Οι επενδύσεις συμπυκνώνονται στην απεμπλοκή του Ελληνικού, ο δρόμος για την αξιοποίηση του οποίου άνοιξε μετά τις χθεσινές αποφάσεις του ΣτΕ, που απέρριψε προσφυγές κατοίκων.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη του νέου υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη ότι η επένδυση θα ξεκινήσει μέσα στο έτος.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός άνοιξε και τα «μέτωπα» της καθημερινότητας. Προανήγγειλε χθες, προσλήψεις νοσηλευτών, ενώ άμεσα θα «τρέξει» και η διαδικασία για την πρόσληψη 1500 αστυνομικών.

Ήδη, η προσπάθεια «ανακατάληψης» δημοσίων κτιρίων στα Εξάρχεια και άλλου έχει ξεκινήσει, ενώ σήμερα θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης η αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της οποίας επανασυγκροτείται η ομάδα ΔΕΛΤΑ.

Στην Παιδεία, τέλος, η κυρία Κεραμέως ακύρωσε με μια υπογραφή την ανεκδιήγητη απόφαση του προκατόχου της για έναρξη της σχολικής ημέρας στις 09:00 το πρωί και προετοιμάζεται για την κοινοβουλευτική μάχη, που αφορά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Αν σου άρεσε κάνε