Μηνύματα Μητσοτάκη στην Τουρκία από το ΥΠΕΘΑ

Μηνύματα Μητσοτάκη στην Τουρκία από το ΥΠΕΘΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:33 Δημιουργία 17/07/19, 19:35

Έμμεσες προειδοποιήσεις προς την Τουρκία, για τη συνεχιζόμενο προκλητικότητα της Άγκυρας σε κυπριακή ΑΟΖ και Αιγαίο, έστειλε το απόγευμα της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου,ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για περίπου δύο ώρες για το σύνολο των εθνικών θεμάτων, μεταφέροντας μέσω της δήλωσής του τις ευχαριστίες του αλλά και την υπερηφάνια του σε όλες τις γυναίκες και όλους τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων που όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, αποτελούν την ισχύ της αποτρεπτικής μας δύναμης.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει στην ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας με στόχο την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και παράλληλα την αξιοποίηση των αμυντικών προγραμμάτων ως πυλώνων ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση των σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων και συστημάτων διοίκησης.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως προτεραιότητες αφενός την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, και αφετέρου τη διασφάλιση της αξιοκρατικής ιεραρχικής εξέλιξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης.

«Με μεγάλη χαρά επισκέφθηκα σήμερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε μία επιλογή που έχει να κάνει τόσο με τον ουσιαστικό όσο και με τον συμβολικό της χαρακτήρα. Θέλω να ευχαριστήσω και τους Αρχηγούς και τους Επιτελείς για την ενδελεχή ενημέρωση που μου έκαναν. Για την ουσιαστική συζήτηση που είχαμε. Για τις προτεραιότητες που πρέπει να αναπτύξουμε.

Ως προς την αμυντική μας πολιτική με μεγάλη ικανοποίηση διαπίστωσα για άλλη μία φορά την απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα, το αξιόμαχο αλλά και το υψηλό ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Παρά τα μεγάλα προβλήματα και τις συνέπειες της δεκαετούς κρίσης, η οποία είχε επιπτώσεις και στους προϋπολογισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό που δεν έχει θιγεί είναι το ηθικό του στρατεύματος», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στη δίωρη παραμονή του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων. Εκεί είδε την εικόνα που λαμβάνεται από τα επιχειρικά φυλάκια στο ανατολικό Αιγαίο. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, συνομίλησε με το πλήρωμα της φρεγάτας «Σπέτσες», του αεροπόρους επιφυλακής στην 130 Σμηναρχία Μάχης στη Λήμνο και με το φυλάκιο της Δύναμης Άμυνας Μεγίστης.

Ο πρωθυπουργός έλαβε και δύο χαρακτηριστικά δώρα. Το πρώτο από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, ήταν μία φόρμα πτήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας με όλα τα σήματα. Το δεύτερο από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο. Ήταν το Δελτίο Κατάταξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολεμική Αεροπορία.

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε πρόσκληση από τον υπουργό ΓΕΕΘΑ να πετάξει με F-16 πάνω από το Καστελόριζο, την οποία και αποδέχθηκε.

Αν σου άρεσε κάνε