«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Σχοινά για την Κομισιόν

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Σχοινά για την Κομισιόν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:03 Δημιουργία 18/07/19, 14:38

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιβεβαιώνοντας νωρίτερο ρεπορτάζ του xrimaonline.gr.

Για την απόφαση του αυτή ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει άμεσα τη νέα πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το Μαξίμου αργότερα το απόγευμα της Πέμπτης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου έχει ως έξης:

«Η πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδος στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς. Για την απόφαση του αυτή ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει άμεσα τη νέα πρόεδρο του Κολλεγίου των Επιτρόπων κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν».

Το βιογραφικό του Μαργαρίτη Σχοινά

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς (28 Ιουλίου 1962 - Θεσσαλονίκη) είναι Έλληνας πολιτικός και αξιωματούχος της ΕΕ. Υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007 έως το 2009 εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία.

Το 2010, διορίστηκε αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής από τον τότε πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Κατάγεται από τη Φούρκα Χαλκιδικής. Είναι πτυχιούχος δημόσιας διοίκησης της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου και του Κολλεγίου της Ευρώπης 1985-1986. Δουλεύει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1990 και ηγήθηκε σε μια σειρά από ανώτερες θέσεις, μεταξύ άλλων και ως προϊστάμενος του γραφείου του Κύπριου Επίτροπου, Μάρκου Κυπριανού, από το 2004 έως το 2007. Τον Απρίλιο του 2013 διορίστηκε Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση της Επιτροπής Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων

Αν σου άρεσε κάνε