Σε εξέλιξη η συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:09 Δημιουργία 19/07/19, 09:06

Συνεδριάζει από τις 9:00 το πρωί το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η επιλογή της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, με εισηγητή τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη καθώς και η ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και η ενημέρωση αναφορικά με τη σύσταση θέσης συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, με εισηγητή τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτης.

Προηγήθηκε στις 8:30, συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον επενδυτή Πρεμ Γουάτσα.

Θα ακολουθήσει η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στις 10:30, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, όπου ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό. Στη συνέχεια η ΚΟ θα εκλέξει γραμματέα.

Στις 12:00 ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Επίτροπο για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδη, ενώ στις 13:30 θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Μαργαρίτη Σχοινά. Η συνάντησή τους θα γίνει μια ημέρα αφότου ο πρωθυπουργός τον πρότεινε για τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδος στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση από το Μαξίμου, για την απόφαση του αυτή ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει άμεσα τη νέα πρόεδρο του Κολλεγίου των Επιτρόπων κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αν σου άρεσε κάνε