Αυστηρό μήνυμα Καραμανλή: Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα στην Αττική Οδό

Αυστηρό μήνυμα Καραμανλή: Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα στην Αττική Οδό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:55 Δημιουργία 22/07/19, 10:50

Αυστηρό μήνυμα ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τετελεσμένα στις αυξήσεις των διοδίων της Αττικής Οδού έστειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η κυβέρνηση «έχει πολλούς τρόπους αντίδρασης».

Μάλιστα, ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στις αυξήσεις που επρόκειτο να γίνουν από την κοινοπραξία, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είχε συμβατικό δικαίωμα να το κάνει; Ναι. Είχε δίκιο; Όχι. Γιατί κυρίως δεν σεβάστηκε τους πολίτες που είναι οι χρήστες του δρόμου».

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο προγραμματισμός της κυβέρνησης προβλέπει:

-Να ξεκινήσει το αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης.

-Να προχωρήσουν γρήγορα έργα που υλοποιούνται, όπως το Νότιο τμήμα του Ε65.

-Να προχωρήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες του «Μετρό Γραμμή 4 – Άλσος Βεϊκου – Γουδί», καθώς και τα έργα στο Μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης, βρίσκοντας οριστική λύση για τους σταθμούς «Εγνατία» και «Αγία Σοφία» σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού.

-Να προχωρήσει ο διαγωνισμός της Υποθαλάσσιας Οδικής Ζεύξης της Σαλαμίνας με το Πέραμα, που έχει καθυστερήσει πολλά χρόνια.

-Να υλοποιηθούν μια σειρά έργων όπως το Ελευσίνα – Υλίκη, οι επεκτάσεις της Ιόνιας οδού με το Αγρίνιο και την Κακαβιά, «Δράμα – Αμφίπολη – Εγνατία», κ.λπ.

-Να προχωρήσουν δέκα αντιπλημμυρικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 430 εκ. €, τα οποία έχουν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

-Να συνεχιστούν οι Προγραμματικές Συμβάσεις, με τους Δήμους Μαραθώνα, Ελευσίνας, Αγ. Θεοδώρων – Λουτρακίου, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Ραφήνας – Πικερμίου, για έργα αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Τέλος, ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι σε ορίζοντα τετραετίας πρώτος στόχος είναι η ανανέωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με αστικά ηλεκτρικά λεωφορεία.

«Αλλά με διαφάνεια. Και αποφεύγοντας προβληματικές διαγωνιστικές διαδικασίες. Με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα», υπογράμμισε.

Αν σου άρεσε κάνε