Δένδιας για Πρέσπες: Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες

Δένδιας για Πρέσπες: Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:25 Δημιουργία 22/07/19, 13:23

Το μήνυμα πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες από τη Συμφωνία των Πρεσπών έστειλε ο Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο ίδιος επεσήμανε σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ότι «είναι γνωστή η θέση μας ότι έπρεπε να ολοκληρωθεί με επωφελέστερο τρόπο για τα εθνικά θέματα».

Για το Κυπριακό, ο κ. Δένδιας τόνισε πως αυτονόητες προϋποθέσεις της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων είναι ο τερματισμός των παράνομων γεωτρήσεων και ερευνών, καθώς και η απομάκρυνση των πλοίων της Τουρκίας από την κυπριακή αιγιαλίτιδα ζώνη και την ΑΟΖ.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημειώνοντας πως «γνώμονας μας είναι το διεθνές δίκαιο, που δεν ανέχεται μονομερείς ενέργειες, απειλές πολέμου ή μονομερείς διεκδικήσεις».

Για την εξωτερική πολιτική της νέας κυβέρνησης, ο κ. Δένδιας είπε πως «επιδιώκει να κατοχυρώσει το κεκτημένο της εθνικής συναίνεσης στις κύριες γραμμές της εξωτερικής πολιτικής. Δεν διεκδικεί το μονοπώλιο του πατριωτισμού. Θα σέβεται και θα ακούει την κριτική. Θα αγνοήσει όμως με αίσθημα εθνικής ευθύνης κάθε κραυγή πατριδοκαπηλείας και εθνικολαϊκιστικής έκλαμψης».

Αν σου άρεσε κάνε