Με παρέμβαση Κικίλια: Δωρεάν το υγειονομικό υλικό για τους εγκαυματίες από το Μάτι

Με παρέμβαση Κικίλια: Δωρεάν το υγειονομικό υλικό για τους εγκαυματίες από το Μάτι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:58 Δημιουργία 22/07/19, 14:55

Στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ μετέβη ο Βασίλης Κικίλιας τη Δευτέρα, στον απόηχο των καταγγελιών των εγκαυματιών από το Μάτι ότι δεν καλύπτονται από τον Οργανισμό τα υλικά, που χρειάζονται για την αποκατάσταση της υγείας τους.

Ο υπουργός Υγείας αφότου ενημερώθηκε για το ζήτημα, ανακοίνωσε ότι συγκαλεί εκτάκτως αύριο το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, ώστε να παίρνουν δωρεάν οι εγκαυματίες τα υλικά που χρειάζονται.

Ειδικότερα, μετά την επίσκεψη στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ ο κ. Κικίλιας δήλωσε:

«Πριν από έναν χρόνο χάσαμε 102 ανθρώπους με τραγικό τρόπο και με προφανείς τις ευθύνες του ελληνικού Κράτους. Κάποιοι κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα από αυτό το δράμα και δεν μπορώ να ανεχθώ αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται.

Συγκαλώ αύριο εκτάκτως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, το οποίο παίρνει απόφαση, ώστε τα επιθέματα σιλικόνης, οι αλοιφές και ό,τι άλλο προκύπτει ότι χρειάζονται με βάση τις γνωματεύσεις των γιατρών τους, να μπορούν να πηγαίνουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ της περιοχής τους ή στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ και με τη γνωμάτευση ότι έχουν νοσηλευθεί για εγκαύματα, να παίρνουν δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ τα συγκεκριμένα υλικά που απαιτούνται».

Αν σου άρεσε κάνε