«Φωτιά» στο ελληνοτουρκικό «μέτωπο» - Η Άγκυρα αναστέλλει τη συμφωνία για το μεταναστευτικό

«Φωτιά» στο ελληνοτουρκικό «μέτωπο» - Η Άγκυρα αναστέλλει τη συμφωνία για το μεταναστευτικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:12 Δημιουργία 24/07/19, 10:07

«Βόμβα» έσκασε στο ελληνοτουρκικό «μέτωπο» με τον Μελβούτ Τσαβούσογλου να ανακοινώσει ότι η Άγκυρα αναστέλλει τη συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών.

Υπενθυμίζεται πως μόλις δύο ημέρες νωρίτερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε απειλήσει την ΕΕ με άνοιγμα των συνόρων.

Τώρα, η Τουρκία παίζει το χαρτί του μεταναστευτικού, δηλώνοντας ουσιαστικά πως παύει να δέχεται πίσω όσους περνούν παράνομα τα σύνορα της Ελλάδας και της ΕΕ, ασκώντας έτσι ισχυρές πιέσεις στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το SigmaLive, ο Τσαβούσογλου δήλωσε σχετικά ότι «η συμφωνία επανεισδοχής και η άρση της βίζας (σ.σ. για τους Τούρκους πολίτες) θα τεθούν σε ισχύ ταυτόχρονα. Αναστείλαμε τη συμφωνία επανεισδοχής».

Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα εγκαλεί την ΕΕ για μη τήρηση των δεσμεύσεων της συμφωνίας του 2016, τόσο σε ό,τι αφορά την οικονομική ενίσχυση των 6 δισ. ευρώ, όσο και στο κομμάτι της άρσης της ταξιδιωτικής βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Σημειώνεται πως μόλις χθες ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, δήλωσε από τη Σμύρνη ότι η Ευρώπη εγκατέλειψε την Τουρκία στο ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης.

«Αν η Τουρκία δεν αντιμετωπίσει το ζήτημα με αποφασιστικότητα, καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αντέξει το κύμα (μετανάστευσης) για περισσότερους από έξι μήνες», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Αν σου άρεσε κάνε