Κάπνισμα τέλος σε δημόσια κτίρια!

Κάπνισμα τέλος σε δημόσια κτίρια!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:21 Δημιουργία 24/07/19, 17:12

Η άμεση και αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα δημόσια κτήρια, δηλαδή τη Βουλή, τα υπουργεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και γενικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες, αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλα και τον υφυπουργό, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν άμεσα, αλλά και μεσοπρόθεσμα για τη μείωση του καπνίσματος, την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε σε μείζονα προτεραιότητα, καθώς, όπως τονίστηκε, και οι σχετικές έρευνες δείχνουν ότι η κοινή γνώμη είναι πιο ώριμη από ποτέ να αποδεχθεί την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η έναρξη ευρείας καμπάνιας για την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των πολιτών, ενόψει της καθολικής εφαρμογής του νόμου τους επόμενους μήνες.

Μάλιστα, για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ενεργοποιείται πλέον όλος ο ελεγκτικός μηχανισμός, όπως Τροχαία, Δημοτική Αστυνομία, Λιμενικό, περιφέρειες, Επιθεωρητές Υγείας αλλά και η Ελληνική Αστυνομία, η οποία μέχρι σήμερα είχε ρόλο επικουρικό.

Ταυτόχρονα, θα λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή για καταγγελίες σχετικά με τον αντικαπνιστικό νόμο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν άμεσα, αλλά και μεσοπρόθεσμα για τη μείωση του καπνίσματος, την οποία ο πρωθυπουργός ανέδειξε σε μείζονα προτεραιότητα.

Αν σου άρεσε κάνε