Νέο 10ετές στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό

Νέο 10ετές στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:02 Δημιουργία 25/07/19, 11:00

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση ενός δεκαετούς στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο υπουργείο Τουρισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σχέδιο θα επικεντρώνεται στο τρίπτυχο ανταγωνιστικότητα, καινοτομία και βιωσιμότητα, σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού, οι οποίοι έβαλαν πλάτη όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μεγάλα και σε κάποιο βαθμό αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού τουρισμού, τα οποία θα γίνει προσπάθεια να αξιοποιηθούν ώστε η χώρα να διατηρήσει την υψηλή της θέση στην παγκόσμια κατάταξη και να είναι προορισμός που θα επισκέπτονται επαναλαμβανόμενα οι τουρίστες.

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, από την πλευρά του, διευκρίνισε πως το υπουργείο πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα αφορούν το χώρο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, τύπου AirBnB, αλλά και τη συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με τον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα.

Αν σου άρεσε κάνε