Αχτσιόγλου για συντάξεις ΣΥΡΙΖΑ: Ψέματα από τον Βρούτση

Αχτσιόγλου για συντάξεις ΣΥΡΙΖΑ: Ψέματα από τον Βρούτση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:33 Δημιουργία 29/07/19, 14:10

Μετά από την ένταση που έχει προκύψει για τις κατηγορίες του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για υπέρογκες συντάξεις που είχε δρομολογήσει προς έκδοση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου περνά στην αντεπίθεση με σχετική δήλωση που εξέδωσε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την πρώην υπουργό Εργασίας, «αποκρύπτουν σκόπιμα βασικά δεδομένα και δημιουργούν μία παντελώς ψευδή εικόνα για το τι πραγματικά ισχύει».

Η κ. Αχτσιόγλου θεωρεί πως «ο κος Βρούτσης αδυνατεί να αναμετρηθεί με το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» και «για την αποκατάσταση της αλήθειας» σημειώνει:

«1. Για όσους ασφαλίζονται και συνταξιοδοτούνται με τον νόμο 4387/2016, υπάρχει ανώτατο πλαφόν στις εισφορές και ως εκ τούτου προκύπτει ανώτατο πλαφόν σύνταξης. Για 40 έτη ασφάλισης, η ανώτατη σύνταξη που προκύπτει με τις διατάξεις του ν. 4387/16 είναι 3.166 ευρώ.

2. Για όσους αιτήθηκαν συνταξιοδότησης πριν τον ν. 4387/2016, ο νόμος προέβλεπε ανώτατα πλαφόν σύνταξης στις 2.000 και στις 3.000 ευρώ, για μία και για περισσότερες συντάξεις αντιστοίχως, έως 31.12.2018.

3. Για όσους ασφαλίζονταν με τα παλαιά καθεστώτα (πριν τον ν. 4387/2016) αλλά αιτήθηκαν συνταξιοδότησης μετά τον ν. 4387/2016 και μετά την 01.01.2019, ακριβώς επειδή το παλαιό σύστημα για κάποιες κατηγορίες ασφαλισμένων δεν προέβλεπε ανώτατα όρια εισφορών δεν προέκυπταν και ανώτατα όρια συντάξεων. Για τον λόγο αυτό είχαμε επεξεργαστεί και δρομολογήσει νομοθετική ρύθμιση, η οποία έθετε ανώτατο όριο σύνταξης το δωδεκαπλάσιο της εθνικής σύνταξης, όμως η ρύθμιση αυτή δεν πρόλαβε να περάσει από τη Βουλή, καθώς προκηρύχθηκαν πρόωρα εκλογές.

4. Επίσης, ως ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχαμε δώσει εντολή στον ΕΦΚΑ να μην εκδοθούν πολύ υψηλές συντάξεις, για τις οποίες είχαν καταβληθεί πολύ υψηλές εισφορές, έως ότου ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση. Αυτός είναι, εξάλλου, και ο λόγος για τον οποίο οι συντάξεις αυτές δεν πληρώθηκαν τελικά και τις "ανακάλυψε" ο κ. Βρούτσης».

Η κ. Αχτσιόγλου υποστηρίζει πως «ο κ. Βρούτσης καθημερινά και σκοπίμως, αντί να ασχολείται με το χαρτοφυλάκιό του, επιλέγει να προβαίνει σε ψευδείς καταγγελίες εναντίον της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας. Το γεγονός ότι διαρκώς ανακαλύπτει δήθεν τρύπες στο έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μαρτυρά ένα έντονο άγχος που σχετίζεται με την αδυναμία του να αναμετρηθεί με το έργο αυτό».

Αν σου άρεσε κάνε