Θετικά λόγια Τσακαλώτου για το νομοσχέδιο, επίθεση σε Στουρνάρα

Θετικά λόγια Τσακαλώτου για το νομοσχέδιο, επίθεση σε Στουρνάρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:31 Δημιουργία 30/07/19, 16:26

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει το μεγαλύτερο μέρος του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης ΝΔ εξέφρασε το μεσημέρι της Τρίτης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύει επίθεση από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στον κεντρικό τραπεζίτη, λέγοντας πως πριν τις εκλογές έβγαινε κάθε μέρα και έκανε αναφορά στα προβλήματα καθώς και στο ότι η τότε κυβέρνηση δαπανούσε χρήματα. Ωστόσο τώρα δεν έχει τοποθετηθεί ούτε μια φορά.

Συνέχισε λέγοντας «θα μου πείτε η ΤτΕ είναι ανεξάρτητη αρχή. Τέτοια ανεξαρτησία έχουμε να δούμε από τότε που ο Ιζνογκούντ ήθελε να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη».

Όσον αφορά στην αποψινή ψηφοφορία για το φορολογικό νομοσχέδιο ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση :

-Είναι υπέρ του άρθρου 1 για τον ΕΝΦΙΑ αλλά θα προτιμούσε να είναι διαφορετικά άρθρα για να καταψηφίσει τη μείωση στις μεγάλες περιουσίες

-Ψηφίζει και τις 120 δόσεις, ωστόσο όπως σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «αυτό το νομοσχέδιο είναι “much to do about nothing».

Ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ σημείωσε πως η μείωση του στις περιουσίες άνω των 500.000 ευρώ κοστίζει 70 εκατομμύρια. Και είπε πως τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να πάνε σε άλλη μείωση στις μεσαίες τάξεις ή σε άλλες πρωτοβουλίες όπως η δημιουργία νοσοκομείων ή κέντρων υγείας ανάλογο με «τη δοσολογία ανάμεσα στη μείωση φόρων και το κοινωνικό κράτος».

Συνέχισε λέγοντας πως στη ΝΔ υπάρχουν οι ρεαλιστές αλλά και οι true believers που έχουν δαγκώσει τη λαμαρίνα του νεοφιλελευθερισμού και νομίζουν ότι πραγματικά με μείωση των φόρων θα έχουμε αμέσως ανάπτυξη. Απευθυνόμενος στον Χ. Σταϊκούρα είπε «σας εξαιρώ από τους true believers, δεν ξέρω αν σας κάνω ζημιά στο εσωτερικό της ΝΔ».

Αν σου άρεσε κάνε