Ταυτότητα της κυβέρνησης μας η μείωση των φόρων, τόνισε ο Μητσοτάκης

Ταυτότητα της κυβέρνησης μας η μείωση των φόρων, τόνισε ο Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:02 Δημιουργία 30/07/19, 17:51

Στο εύρος των πολιτών που ωφελούνται από τις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης της ΝΔ που ψηφίζεται εντός ολίγου στη Βουλή στάθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τρίτης, κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η ρύθμιση των 120 δόσεων είναι μέρος της μείωσης των φόρων που «είναι η δική μας γρήγορη απάντηση στα προβλήματα των πολιτών που δεν μπορούν να περιμένουν. Ταυτότητα της κυβέρνησης το συγκεκριμένο νομοσχέδιο».

Ακόμα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «είναι σαφές ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο το σχέδιο νόμου που θα ψηφίσουμε σε λίγο. Υπηρετεί τους στόχους που βάλαμε, τηρώντας τις υποσχέσεις μας».

Μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ, ανέφερε πως «κανείς δεν εξαιρείται από την γενναία ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ, μια ελάφρυνση η οποία κλιμακώνεται δίκαια ανάλογα με την αξία των ακινήτων. Η πρώτη παρέμβασή μας, μειώνει τον ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22% μέσα στο 2019, με πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος 205 εκατ. ευρώ. Μια ελάφρυνση που κλιμακώνεται δίκαια, ανάλογα με την αξία του ακινήτου», ενώ πρόσθεσε για τη ρύθμιση στα ταμεία ότι «διευρύνεται και βελτιώνεται η ρύθμιση των οφειλών προς το δημόσιο μέσω των 120 δόσεων. Συνδέουμε τη νέα ρύθμιση με το ξεπάγωμα των λογαριασμών. Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή, όπως είχαμε δεσμευθεί, υποχωρεί από τα 30 ευρώ στα 20 ευρώ το ευρώ το μήνα και ευνοούνται με αυτό τον τρόπο πολύ περισσότεροι οφειλέτες. Ενώ στη ρύθμιση θα υπάγονται στο εξής Νομικά Πρόσωπα με βασική οφειλή ως 1 εκατομμύριο ευρώ» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως «η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση θα 'ναι και η τελευταία. Πρέπει να αξιοποιηθεί από όλους τους συμπολίτες μας διότι δεν θα υπάρξει άλλη».

Όλες αυτές οι παράλληλες ενέργειες μαζί με τον φορολογικό νόμο, ο οποίος ακολουθεί, συγκροτούν ένα συνεκτικό πλαίσιο οικονομικής δράσης. Με ειδικά μέτρα και χρονοδιαγράμματα εφαρμογής αλλά με ξεκάθαρη κοινωνική και πολιτική στόχευση. Να απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, να δημιουργηθεί νέος πλούτος μερίδιο στον οποίο θα έχουν όλοι οι Έλληνες, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε σχόλιο για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «έχουμε ξεκάθαρη κοινωνική και πολιτική στόχευση. Να απελευθερωθούν οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και δημιουργία νέου πλούτου με μερίδιο για όλους».

Περίπου 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα δουν αμέσως, εντός των επόμενων έξι εβδομάδων, όταν θα σταλούν τα εκκαθαριστικά τους, ελαφρύνσεις στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας τους, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Ανάμεσα τους, συνέχισε, και σχεδόν 500.000 ιδιοκτήτες που εξαιρούνταν από τους προεκλογικούς αντιπερισπασμούς του ΣΥΡΙΖA.

Όπως είπε, το νομοσχέδιο υπηρετεί τους στόχους που εξαρχής βάλαμε, τηρώντας τις υποσχέσεις μας: την αναγέννηση της παραγωγικής μεσαίας τάξης, την αναζωογόνηση της αγοράς ακινήτων, την αλλαγή μείγματος οικονομικής πολιτικής για νέες επενδύσεις, ανάπτυξη και πολλές καλές δουλειές. Και τελικά την μεγέθυνση του εθνικού προϊόντος ώστε αυτό να μεταφραστεί σε μεγαλύτερο εισόδημα για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ακόμα πως «είμαστε μία κυβέρνηση που υποσχέθηκε τα λιγότερα αλλά θα πράξει τα περισσότερα», ενώ σε σχόλιο για το στόχο της κυβέρνησης επί αλλαγής των δημοσιονομικών στόχων, επανέλαβε πως «αφού μας εμπιστεύονται οι αγορές γιατί να μην μας εμπιστευτούν και οι εταίροι μας; Κυρίως όμως αυτό που μ΄ενδιαφέρει είναι να μας εμπιστεύονται οι Έλληνες».

«Η ανάπτυξη μας μπορεί να πετύχει το στόχο του 3 ως 4% που έχουμε θέσει. Η πολιτική μας κερδίζει και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας που βλέπουν μια κυβέρνηση σε αντίθεση με την προηγούμενη να υποσχέθηκε λιγότερα να πράττει περισσότερα και γρηγορότερα. Όπως είπε σε λίγο έρχεται η μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση την οποία χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική τομή. Δύο είναι οι λέξεις κλειδιά της πολιτικής μας. Το αποτέλεσμα και η εμπιστοσύνη. Τα πρώτα αποτελέσματα της πολιτικής μας είναι ήδη ορατά ενώ η χώρα αρχίζει να περιβάλλεται με ένα πλέγμα εμπιστοσύνης που μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα αφήσουμε πίσω τα πέτρινα χρόνια της κρίσης. Ζητώ να μας εμπιστευτούν οι Έλληνες. Αυτούς υπηρετούν τα νομοσχέδια και οι αποφάσεις μας. Αξίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα και δεν θα σταματήσω να το λέω, γιατί δεν θα σταματήσουμε να πηγαίνουμε μπροστά μέχρι να πάμε την Ελλάδα ψηλά» κατέληξε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε