«Αποθέωση» ψευτο-ηρωισμού από Π. Πολάκη - Άρση ασυλίας ψήφισε η Βουλή

«Αποθέωση» ψευτο-ηρωισμού από Π. Πολάκη - Άρση ασυλίας ψήφισε η Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:15 Δημιουργία 31/07/19, 13:10

Πίσω από το νόμο περί ευθύνης των υπουργών επιχείρησε να κρυφτεί, για να μην αρθεί η βουλευτική ασυλία του, ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος για ακόμη μία φορά κινήθηκε σε προκλητικούς τόνους στη Βουλή.

Μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας, ο ίδιος δήλωσε πως πρέπει να ακολουθεί η διαδικασία του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών, σημειώνοντας όμως πως αυτό δεν γίνεται, γιατί από την επιτροπή θα έβγαιναν στη φόρα τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Ζητάω να πάω με το άρθρο, 86 γιατί είμαι πολιτικό πρόσωπο και Υπουργός για να στηθεί μια ανοικτή διαδικασία», τόνισε. Μάλιστα, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε σύσσωμη την αίθουσα, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να δηλώνει ότι το κόμμα αποχωρεί από την συνεδρίαση διαμαρτυρόμενο για την μη ενεργοποίηση του άρθρου 86.

Η Ολομέλεια, πάντως, αποφάσισε την άρση της ασυλίας του κ. Πολάκη.

Η διαδικασία διεξήχθη στη βάση δύο δικογραφιών, εκείνης για την ηχογράφηση του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα και εκείνης για συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι δικογραφίες εστάλησαν στην Ολομέλεια από την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία ενέκρινε και τη σχετική προώθησή τους.

Για την πρώτη υπόθεση υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 163 βουλευτές. Για τη δεύτερη υπόθεση υπέρ ψήφισαν 162 βουλευτές. Και οι δύο αιτήσεις έγιναν έτσι δεκτές.

Ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και απόπειρα «φίμωσης για να μην αποκαλυφθούν τα σκάνδαλα».

Επιτέθηκε δε κατά του Γιάννη Στουρνάρα, σημειώνοντας πως όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε πιστοληπτική γραμμή και «τώρα δεν μιλά καθόλου».

Με το γνωστό προκλητικό ύφος του δήλωσε: «λες και τώρα η Ελλάδα έχει μπει στα πράσινα λιβάδια, που τρέχουμε με ξέπλεκες κοτσίδες».

Στο τέλος δε της ομιλίας του, ήρθε και η… «αποθέωση»: «θέλετε συνάδελφοι να με υποτιμήσετε, να με χαμηλώσετε, να με φθείρετε, να με λασπολογήσετε. Θα κάνετε μια τρύπα στο νερό. Είμαι πολύ ψηλά. Τόσο ψηλά που δεν μπορείτε να με δείτε. Γιατί οι κόρες μου. Η Σταυρούλα και η Πέρσα - και σε ευχαριστώ αγάπη μου –λένε ότι είναι περήφανες για μένα. Σε εσάς το λένε;

Είμαι ψηλά. Πολύ ψηλά. Γιατί ο χανιώτικος λαός στην πατρίδα του πρωθυπουργού και της κα. Μπακογιάννη έβγαλε πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ και εμένα δείχνοντας πως αναγνωρίζει και πως είμαι καθαρός και αυτά που έχει κάνει. Σας προκαλώ: προσπαθήστε να με βάλετε φυλακή. Δεν θα τα καταφέρετε. Οι αξίες, οι καθαροί άνθρωποι στο τέλος δεν νικιούνται. ΟΙ ιδέες γίνονται σπίθα και φωτιά στο κάμπο των φτωχών των από κάτω των καταφρονημένων που εμείς θα ξανα εκπροσωπήσουμε. Δεν σας φοβόμαστε. Κάναμε πολλά μάθαμε περισσότερα.

Ο λαός θα ξαναγυρίσει σε εμάς γιατί εμείς όπου φτάσαμε πήγαμε με την αξία της προσπάθειά μας και όχι γιατί είμαστε γόνοι.

Δεν υπογράψαμε δήλωση μετάνοιας. Εμείς στα νιάτα μας μυρίσαμε τον κρίνο της ελευθερίας. Θα φτιάξουμε πιο ώριμο πολιτικό σχέδιο».

Αν σου άρεσε κάνε