Πανελλήνιες: Καταργεί τις «πράσινες» και «κόκκινες» σχολές του ΣΥΡΙΖΑ η Κεραμέως

Πανελλήνιες: Καταργεί τις «πράσινες» και «κόκκινες» σχολές του ΣΥΡΙΖΑ η Κεραμέως

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:10 Δημιουργία 02/08/19, 10:06

Καταργεί τις «κόκκινες» και «πράσινες» σχολές του ΣΥΡΙΖΑ η Νίκη Κεραμέως, η οποία ανακοίνωσε βελτιωτικές αλλαγές στο σύστημα των Πανελληνίων του 2020, ενώ σήμερα, Παρασκευή καταφτάνει ως επείγον στη Βουλή το νομοσχέδιο για το πανεπιστημιακό άσυλο.

Όπως τόνισε η υπουργός Παιδείας, «το εύκολο θα ήταν να πούμε ότι καταργούμε το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το κάνουμε, κρατάμε το σύστημα και θα ανακοινώσουμε έναν εξορθολογισμό της ύλης. Θα μειωθεί η ύλη στα μαθήματα. Θα ανακοινώσουμε κάποιες αλλαγές που αφορούν τη συνεξέταση Νέων και Λογοτεχνίας και θα καταργήσουμε την κατηγοριοποίηση πράσινων και κόκκινων σχολών».

«Δεν θα ισχύσει, δεν θα υπάρχει κατηγοριοποίηση. Βάση πανελλαδικών θα εισάγονται και σε αυτές», συμπλήρωσε η ίδια.

«Με το σύστημα το οποίο έδωσαν οι μαθητές φέτος, με το ίδιο σύστημα θα δώσουν και του χρόνου», σημείωσε η κυρία Κεραμέως.

«Για τα παιδιά που μπαίνουν δευτέρα λυκείου, εξετάζουμε το σύστημα που θα εφαρμόσουμε», είπε η υπουργός Παιδείας.

Αναφερόμενη στη διαδικασία εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, η ίδια δήλωσε ότι «στις προθέσεις μας είναι τα πανεπιστήμια να ορίζουν τους εισακτέους και μια βάση εισαγωγής. Πρέπει να πάμε σε ένα σύστημα που τα πανεπιστήμια και τα σχολεία θα είναι πιο ελεύθερα και πιο αυτόνομα».

Σχετικά με τη νέα σχολική χρονιά, η υπουργός διαβεβαίωσε ότι «τα βιβλία θα είναι σε όλα τα σχολεία. Για τους εκπαιδευτικούς, προχωράμε στους διορισμούς για την ειδική αγωγή και μετά θα πάμε στους μόνιμους».

Σχετικά με το ζήτημα του ασύλου, η κυρία Κεραμέως επεσήμανε ότι «θωρακίζουμε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών».

«Θα αντιμετωπίσουμε το παρεμπόριο στην ΑΣΟΕΕ», τόνισε.

Αν σου άρεσε κάνε