Ξεπερνά τα όρια η Άγκυρα: Πρωτοφανής πρόκληση Τσαβούσογλου

Ξεπερνά τα όρια η Άγκυρα: Πρωτοφανής πρόκληση Τσαβούσογλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:10 Δημιουργία 05/08/19, 14:06

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η τουρκική προκλητικότητα, με τον Μελβούτ Τσαβούσογλου να ξεπερνά τα όρια, παρουσιάζοντας χάρτη με την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας να φτάνει μέχρι την... Κρήτη.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του «στο συνέδριο των πρεσβευτών», ο Τούρκος ΥΠΕΞ παρουσίασε χάρτη, με τον οποίο η Άγκυρα υποστηρίζει πως εκτείνεται η υφαλοκρηπίδα της, που περιλαμβάνει όλη την περιοχή νότια του Καστελόριζου και της Ρόδου

Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου επανέλαβε το μήνυμα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Στην υφαλοκρηπίδα μας», είπε χαρακτηριστικά, «μετά το γεωτρύπανο Φατίχ, δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνει τα συμφέροντα των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων. Επιθυμία μας είναι το δίκαιο μοίρασμα του πλούτου. Δεν αποκλείουμε κανένα μοντέλο επίλυσης του Κυπριακού, όπως και δεν επιβάλουμε κανένα μοντέλο. Από την άλλη δεν θα κάτσουμε στο τραπέζι μόνο για να κάτσουμε».

«Θέλουμε να δούμε την Ελλάδα ως εταίρο για όλα τα θέματα της περιοχής στα πλαίσια του Καζάν - Καζάν, δηλαδή του win - win. Ελάτε να εργαστούμε για την ευημερία των λαών μας. Το μήνυμά μας σε όλους όσους δείχνουν ενδιαφέρον για την περιοχή είναι να συναντηθούν μαζί μας στο επίπεδο συνεργασίας για να κερδίσουν όλοι».

Αν σου άρεσε κάνε