Έρχεται η απάντηση Μητσοτάκη σε Τσίπρα στο «κατηγορώ» για το επιτελικό κράτος

Έρχεται η απάντηση Μητσοτάκη σε Τσίπρα στο «κατηγορώ» για το επιτελικό κράτος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:54 Δημιουργία 06/08/19, 08:30

Την απάντησή του στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μόλις χθες εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, επιφυλάσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, όπου ολοκληρώνεται η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος, το απόγευμα της Τρίτης.

Χθες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι «από τις πρώτες τρεις εβδομάδες, αποδεικνύετε ότι το μόνο σχέδιο που πράγματι είχατε έτοιμο, ήταν αυτός της άλωσης του κράτους, γινόμαστε μάρτυρες της υλοποίησης ενός σχεδίου που βάλλει ευθέως εναντίον των δημοκρατικών θεσμών και της κοινής λογικής».

Υποστήριξε δε ότι είναι εμφανής η πρόθεση του πρωθυπουργού «να ξαναστήσει ένα βαθύ και ανεξέλεγκτο κομματικό κράτος» και «να κυβερνήσει τη χώρα με τον γνώριμο αυταρχισμό της Δεξιάς και την παραπληροφόρηση των χορηγών του».

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι το σχέδιο της για την οικονομία «εξαντλήθηκε στα χατίρια σας στον κ. Λάτση για το Ελληνικό και σε 205 εκατ. ευρώ επιπλέον μειώσεις, σε αυτές που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη δρομολογήσει στον ΕΝΦΙΑ, και μάλιστα μειώσεις στα μεγάλα βαλάντια». «Αυτή ήταν η ετοιμότητά σας να αλλάξετε τη φορολογική πολιτική», «καμία διαπραγμάτευση, κανένα σχέδιο για μείωση πλεονασμάτων», σχολίασε.

Αναφερόμενος στο ν/σ για το επιτελικό κράτς, ο ίδιος είπε ότι αυτό μετατρέπει το πρωθυπουργικό γραφείο σε Λεβιάθαν με στρατιές μετακλητών και σχολίασε ότι τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης «θα τις ζήλευε ακόμη και η κυβέρνηση Όρμπαν στην Ουγγαρία, μπορεί και η κυβέρνηση Μπολσονάρο στη Βραζιλία, αν λάβουμε υπόψη μας και τους υμνητές της Χούντας που έχετε διορίσει σε κυβερνητικές θέσεις».

«Διορίσατε επικεφαλής της ΕΥΠ έναν κύριο, δεν ξέρω αν έχει ή δεν έχει πτυχίο, τώρα μαθαίνω ότι δώσατε στη δημοσιότητα το βιογραφικό του, όμως αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι σε ευαίσθητες θέσεις τοποθετούνται πρόσωπα γνωστά στην κοινωνία», σχολίασε.

Αν σου άρεσε κάνε