Β. Θάνου: Να αποσυρυθεί η «φωτογραφική» διάταξη για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Β. Θάνου: Να αποσυρυθεί η «φωτογραφική» διάταξη για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:20 Δημιουργία 06/08/19, 14:17

Την απόσυρση της διάταξης που επιβάλλει το ασυμβίβαστο της θέσης της επικεφαλής της επιτροπής Ανταγωνισμού με θέσεις και αξιώματα του κυβερνητικού επιτελείου ζήτησε η Βασιλική Θάνου, κατά την ακρόαση των φορέων του πολυνομοσχεδίου στην Βουλή.

Έκανε λόγο για αντιστυνταγματική, «φωτογραφική» διάταξη και υποστήριξε ότι ενδεχόμενη απομάκρυνσή της θα μπλοκάρει κρίσιμες έρευνες της Επιτροπής.

«Μας φωτογραφίζουν ως κομματικά πρόσωπα. Δεν είναι λογικά και νομικά βάσιμο να υποστηρίζει κανείς πως αν κάποιος προσέφερε τις υπηρεσίες του σε κάποιο πολιτικό πρόσωπο παίρνει και την κομματική ταμπέλα αυτού του προσώπου», είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. «Πάσχει η διάταξη ως προς την αναδρομικότητα και ως προς τον ατομικό φωτογραφικό χαρακτήρα» συμπλήρωσε.

Η αναδρομικότητα, όπως είπε η κ. Θάνου, απαγορεύεται από το κοινοτικό Δίκαιο και το Σύνταγμα. «Αντίκειται στις συνταγματικές αρχές, προσβάλει την ανεξαρτησία, την αποτελεσματικότητα και την συνέχεια της ανεξάρτητης αρχής» είπε, προειδοποιώντας πως «η βίαιη και αιφνιδιαστική διακοπή των μελών της επιτροπής έχει μεγάλη επίπτωση στην διαδικασία έρευνας υποθέσεων που είναι σε εξέλιξη». Έκρουσε δε τον κώδωνα του κινδύνου για την παραγραφή τους.

Αν σου άρεσε κάνε