Ο Μητσοτάκης επιμένει για το «κόψιμο» της Θάνου από την ΕΑ

Ο Μητσοτάκης επιμένει για το «κόψιμο» της Θάνου από την ΕΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:15 Δημιουργία 07/08/19, 19:01

Την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην κάνει πίσω σχετικά με την απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου, υπογραμμίζει εκ νέου την Τετάρτη το Μέγαρο Μαξίμου, κάνοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από την κόντρα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη Βουλή για το ζήτημα.

«Ο κ. Τσίπρας απελπισμένα προσπαθεί να κρατήσει στην καρέκλα της, την εκλεκτή του κυρία Θάνου. Τα ίδια τα λόγια της εκλεκτής του, όμως, του δίνουν την καλύτερη απάντηση», σημειώνεται σε σχετικό non paper από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Συνεχίζοντας, οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη αναφέρουν πως «τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων δεν επιτρέπεται μετά τη συνταξιοδότησή τους να επιζητούν, επισκεπτόμενοι κομματικά και άλλα γραφεία και να αποδέχονται άλλες θέσεις και μάλιστα καλά αμειβόμενες, όπως π.χ. του προέδρου Ανεξάρτητης Αρχής, με μηνιαίες αποδοχές 11.000 ευρώ, διότι έτσι δημιουργείται και ευλόγως η πεποίθηση ότι υπήρχε "προϋπάρχουσα συναλλαγή"».

Και προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές: «Ας καταλάβει λοιπόν ο κ. Τσίπρας αυτό που έχουν καταλάβει όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ότι δηλαδή αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει την αμεροληψία και την πλήρη ανεξαρτησία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Και αυτό ακριβώς θα κάνει».

Επιμένει η Κουμουνδούρου

Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να αποσυρθούν οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, ενώ χθες στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία.

«Το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια, καταρρίπτει όλα τα προσχήματα τα οποία επικαλείται η κυβέρνηση προκειμένου να παύσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού, επισημαίνοντας πως η επίμαχη τροπολογία αντιβαίνει το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η σπουδή του κ. Μητσοτάκη να παύσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού, δεν έχει άλλο σκοπό πέρα από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που θίγονται από την έρευνα που διεξάγει η Επιτροπή σχετικά με τις μονοπωλιακές πρακτικές στη διανομή του Τύπου.

Βρέθηκαν τόσο μόνοι τόσο νωρίς. Ας αποσύρουν την τροπολογία όσο υπάρχει χρόνος. Δεν περιποιεί τιμή στη χώρα αυτός ο νομικός και θεσμικός διασυρμός» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αν σου άρεσε κάνε