Επικοινωνία Μητσοτάκη με Γεννηματά για την κατάργηση του ασύλου

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Γεννηματά για την κατάργηση του ασύλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:25 Δημιουργία 07/08/19, 21:19

Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και η στάση που θα κρατήσει το Κίνημα Αλλαγής στην αυριανή ψηφοφορία για το εν λόγω ζήτημα βρέθηκα στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Σημειώνεται πως νωρίτερα και μιλώντας στη Βουλή η κ. Γεννηματά τάχθηκε υπέρ του μέτρου της κυβέρνησης αλλά με προϋποθέσεις.

«Είναι ώρα να δώσουμε μια ρεαλιστική νομοθετική λύση στο θέμα του ασύλου και με πολιτική βούληση να την κάνουμε πράξη» υποστήριξε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «στόχος μας είναι να αντιμετωπισθούν οι παράνομες πράξεις, χωρίς όμως να δημιουργείται εικόνα αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ».

Η κ. Γεννηματά κατέθεσε εναλλακτική πρόταση ως προς την τροποποίηση της παραγράφου τρία για τη διάταξη του πανεπιστημιακού ασύλου, σύμφωνα με την οποία θα μπορεί να παρεμβαίνει η αστυνομία στα ακαδημαϊκά ιδρύματα κατά την τέλεση αξιόποινων πράξεων, δίχως να απαιτείται η έγκριση από οποιοδήποτε όργανο.

«Σας καλώ ακόμη και τώρα να την αποδεχθείτε, αλλιώς θα φέρετε αποκλειστικά την ευθύνη γιατί θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου μέσα στα Πανεπιστήμια από το φθινόπωρο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής εμφανίστηκε θετική στη πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για πρόσληψη ιδιωτικής φύλαξης και για καθιέρωση καρτών εισόδου όσων έχουν σχέση με τα πανεπιστήμια.

Σε σχέση με τη διάταξη για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η κ. Γεννηματά υποστήριξε πως «η κυβέρνηση διώχνει μεν την κ. Θάνου, τις πρακτικές της οποίας έχουμε πολλές φορές καταδικάσει, όμως καθόλου δεν ενδιαφέρεται να δώσει ένα οριστικό τέλος στα φαινόμενα κομματισμού και συναλλαγής».

Αν σου άρεσε κάνε