Πολιτικός καύσωνας για άσυλο, ΟΤΑ, Θάνου και... Ζουράρι

Πολιτικός καύσωνας για άσυλο, ΟΤΑ, Θάνου και... Ζουράρι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:09 Δημιουργία 08/08/19, 09:04

Μαζί με τον καύσωνα, «κόκκινο» αναμένεται να χτυπήσει και το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, όπου συζητείται και ψηφίζεται το διυπουργικό νομοσχέδιο την Πέμπτη.

Πανεπιστημιακό άσυλο, κυβερνησιμότητα ΟΤΑ, Επιτροπή Ανταγωνισμού και… Ζουράρις θα βρεθούν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ σήμερα προβλέπεται νέος γύρος σύγκρουσης ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Το πολιτικό κλίμα έχει «αγριέψει» τις τελευταίες ημέρες, στον απόηχο της απομάκρυνσης της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Μάλιστα, μόλις προχθές ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης ΝΔ και του πρωθυπουργού προσωπικά για το νομοσχέδιο επί του επιτελικού κράτους.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρωτοφανής και απίστευτα προκλητική φρασεολογία του Κώστα Ζουράρι από το βήμα της Βουλής αποτελεί μία πικρή «γεύση» για την επικοινωνιακή πολιτική με την οποία αναμένεται να περάσει στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «μεγάλο τμήμα βουλευτών της ΝΔ, άρρενες και θήλεις», ενστερνίζεται την «αυταρχική πολιτική του κ. Μητσοτάκη» και μεγάλο τμήμα των βουλευτών της ΝΔ έχει μια «πολιτική τάση προς τη βαρβατίλα», διότι έχει «αφελή ροή», «μια λυπημένη αναφροδισία», διότι «το ορμέμφυτό τους πάσχει από πεπτωκυίαν ροήν», «έχει μιαν κουρασμένη ή μπατιρημένη καύλα, κατά την ορολογία του τρισμέγιστου, των Ελλήνων, λογογράφου, του στρατηγού Μακρυγιάννη».

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση περί «πεπτωκυίας ροής του ορμέμφυτου των βουλευτών της ΝΔ» επικαλούμενος την ερμηνεία της επιστήμης για τις «τυραννικές δυναστικές προσωπικότητες της πολιτικής», τις πραγματείες του Φρόιντ και την ψυχοβιολογική σχολή.

Συμβούλευσε δε τους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης να στραφούν σε «μαντζούνια», τα οποία σύστηναν και στην αρχαιότητα για την αντιμετώπιση της «υποβαθμισμένης ροής».

«Δεν είναι βιαιότητα να έρχεται μια κυβέρνηση και να υλοποιεί αυτό το οποίο, με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο, είπε προεκλογικά και το έθεσε στην κρίση του ελληνικού λαού. Δεν είναι βιαιότητα είναι δημοκρατία», απάντησε από την πλευρά του ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. «Νομίζω πως όταν μετά δει την ομιλία του ο κ. Καθηγητής θα αξιολογήσει και αυτός ότι τον αδικεί η σημερινή παρουσία και τα λεγόμενα του», σχολίασε ο κ. Γεωργαντάς.

Τώρα, όσον αφορά τα επίμαχα ζητήματα για άσυλο, ΟΤΑ και ασυμβίβαστο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αιτήματα ονομαστικής ψηφοφορίας, ενώ χθες οι ενστάσεις του για τη συνταγματικότητά τους απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία όχι μόνο από τη κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά και από ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση.

Σχετικά με την κυβερνησιμότητα των δήμων, ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε χθες τον ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει πίσω τις «ιδεοληψίες» περί απλής αναλογικής.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις αλλαγές, που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τους δήμους, λέγοντας παράλληλα πως το χειμώνα «τελειώνει» η απλή αναλογική.

«Αν θέλει ο Τσίπρας να κοιτάξει μπροστά θα πρέπει να βάλετε τέλος στη στήριξή σας στην απλή αναλογική» είπε προς την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Θεοδωρικάκος , ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στην κατάσταση που επικρατεί στους ΟΤΑ της χώρας. «Έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη για το ποια αυτοδιοίκηση θέλουμε. Εμείς θέλουμε μια που λύνει προβλήματα, που είναι αποτελεσματική, έχει συμβολή στην ανάπτυξη, συνεργάζεται με την υγιή επιχειρηματικότητα και συμβάλει στην καταπολέμηση της ανεργίας και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής» επεσήμανε.

Αν σου άρεσε κάνε