«Κληρώνει» για τη ΔΕΗ το φθινόπωρο

«Κληρώνει» για τη ΔΕΗ το φθινόπωρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:20 Δημιουργία 08/08/19, 11:11

Στις 24 Σεπτεμβρίου και στις 31 Οκτωβρίου θα κριθεί η προοπτική της ΔΕΗ, τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ την Πέμπτη, ο ίδιος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για ενίσχυση της ρευστότητάς της και την εξυγίανσή της, κάνοντας λόγο παράλληλα για στοχευμένες εθελούσιες εξόδους.

Ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι στις 24 Σεπτεμβρίου θα εκδοθεί η νεότερη έκθεση της Ernst & Young, ορκωτού ελεγκτή της ΔΕΗ, για την βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η 31η Οκτωβρίου αποτελεί «ημερομηνία ορόσημο» για επίτευξη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, στο πλαίσιο της μετα-μνημονιακής εποπτείας.

Ο κ. Χατζηδάκης επαναβεβαίωσε την προγραμματική τοποθέτησή του ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει στοχευμένες εθελούσιες εξόδους υπαλλήλων της ΔΕΗ.

Στόχος είναι να αλλάξει η σύνθεση του προσωπικού προς το νεότερο και να καταργηθούν κάποιες παλιές ειδικότητες, που δεν θα συνάδουν με την ανανεωμένη ταυτότητα της επιχείρησης, ειδικά ειδικότητες που συνδέονται με τις πεπαλαιωμένες λιγνιτικές μονάδες.

Τέλος, ο υπουργός σημείωσε ότι η ΔΕΗ θα είχε μικρότερες ζημίες, εάν απλώς είχε κλείσει ορισμένες λιγνιτικές μονάδες, αλλά συνέχιζε να πληρώνει κανονικά το προσωπικό τους.

Προσέθεσε δε πως δεν υπάρχει προοπτική ιδιωτικοποίησής τους, καθότι δύο διαγωνισμοί που κήρυξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκαν άγονοι λόγω ανυπαρξίας ενδιαφέροντος.

Αν σου άρεσε κάνε