Απάντηση Πικραμμένου σε Τσίπρα: Εσείς με βάλατε στη Βουλή

Απάντηση Πικραμμένου σε Τσίπρα: Εσείς με βάλατε στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:11 Δημιουργία 08/08/19, 14:54

Με δηκτικό τρόπο απάντησε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή ο Παναγιώτης Πικραμμένος στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή σχόλιο που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, για τη θητεία του στο γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και με αφορμή το θέμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της αντικατάστασης της Βασιλικής Θάνου.

Ο κ. Πικραμμένος επικαλέστηκε χαρακτηριστικά τη λαϊκή ρήση: «Τι σχέση ο Φάντης με το ρετσινόλαδο;».

«Πήγα στο γραφείο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1991 με επιλογή του Δικαστικού Συμβουλίου του Συμβουλίου της Επικρατείας» εξήγησε, ενώ πρόσθεσε ότι έγινε πρόεδρος του ΣτΕ μετά από 19 χρόνια, το 2009.

«Αν σήμερα είμαι σε αυτή την αίθουσα, είναι γιατί εσείς με φέρατε εδώ» είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν είχε τη βούληση να γίνει πολιτικό πρόσωπο.

Ο κ. Πικραμμένος αναφέρθηκε και στην κ. Θάνου. «Να μου επιτρέψετε, με μεγάλη στενοχώρια, να σας πω και δύο λόγια για την κυρία Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, διότι δεν μου αρέσει να λέω πράγματα κατά συναδέλφων μου και πρώην συναδέλφων μου», είπε ο Παναγιώτης Πικραμμένος και συνέχισε: «Υπάρχει όντως ένα πρόβλημα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Όμως αυτό είναι το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση; Τι γίνεται όταν αυτός που πρέπει να είναι ο εγγυητής της ανεξαρτησίας της Αρχής, είναι αυτός που την παραβιάζει πρώτος; Τι γίνεται στην περίπτωση αυτή;

Και να θέσω μερικά ερωτήματα. Γιατί η κ. Θάνου πήρε τις αποφάσεις σε ασφαλιστικά μέτρα και δεν πήρε κανονικά αποφάσεις; Ξέρετε την απάντηση; Η απάντηση είναι, ότι το έκανε για να μην ελεγχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και γιατί, κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τις πήρε αυτές τις αποφάσεις παρά την αντίδραση των υπολοίπων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού; Η κ. Θάνου θα ελεγχθεί γι΄αυτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα μπορούσα να πω πολύ περισσότερα, αλλά δεν λέω άλλα».

Αν σου άρεσε κάνε