Προς καταψήφιση του ασύλου από το ΚΙΝΑΛ «έδειξε» η Γεννηματά

Προς καταψήφιση του ασύλου από το ΚΙΝΑΛ «έδειξε» η Γεννηματά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:16 Δημιουργία 08/08/19, 15:12

Προς την καταψήφιση της διάταξης για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, που συζητείται σήμερα στη Βουλή, από το Κίνημα Αλλαγής «έδειξε» η Φώφη Γεννηματά, με τη δευτερολογία της στην Ολομέλεια το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστια ευθύνη για την τεράστια ανοχή που έδειξε στην ανομία και τη βία» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε πως «κάναμε μία ξεκάθαρη πρόταση ώστε να βελτιωθεί νομοτεχνικά η διάταξη και να εξασφαλιστεί η ευρύτερη στήριξή της.

Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι κανείς που διαπράττει αδίκημα μέσα στα πανεπιστήμια δεν μπορεί να βρίσκει καταφύγιο μέσα σε αυτά. Αυτό που λέτε εσείς είναι ότι πρέπει να υπάρχει γενική αστυνόμευση και περιπολίες» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε ότι αυτό που ενδιαφέρει το κόμμα της είναι η αποτελεσματικότητα

Αναφερόμενη στην απόρριψη της πρότασης του κόμματος της, είπε: «Αναρωτιέμαι γιατί αυτή η εμμονή; Θέλετε να προχωρήσετε μόνος σας, δεν σας ενδιαφέρει να εξασφαλίσετε ευρεία στήριξη»;

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιμένει σε μία λάθος διατύπωση, η οποία όπως είπε, πιθανότατα θα δημιουργήσει νέα προβλήματα στα πανεπιστήμια από τον Σεπτέμβριο.

«Σας καλώ να το ξανασκεφτείτε και να δώσετε το σήμα στην ελληνική κοινωνιά ότι θέλουμε πραγματικά ασφαλή πανεπιστήμια» κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε