Επικοινωνία Μητσοτάκη με Κομισιόν για το «κόψιμο» της Θάνου από την ΕΑ

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Κομισιόν για το «κόψιμο» της Θάνου από την ΕΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:36 Δημιουργία 09/08/19, 16:19

Το ζήτημα της καθαίρεσης της Βασιλικής Θάνου από την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, μετά και από τη σχετική διάταξη που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η συνομιλία του πρωθυπουργού με την Επίτροπο Ανταγωνισμού της Κομισιόν έγινε «σε πολύ καλό κλίμα, με τον κ. Μητσοτάκη να ενημερώνει αναλυτικά την κ. Βεστάγκερ για όλα τα θέματα της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως φάνηκε και από τις χθεσινές τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο ζήτημα της απομάκρυνσης της κ. Θάνου από την ΕΑ, κάτι που τόνισε και το πρωί της Παρασκευής ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της ΝΔ, τόνισε ότι «η κ. Θάνου μπορεί να προσφύγει δικαστικά σε όποιο όργανο νομίζει. Δεν υπάρχει νομικός τρόπος να γυρίσει στη θέση της.

Όταν δημοσιευθεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως ο νόμος που ψηφίστηκε για την καθιέρωση του ασυμβίβαστου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εκδώσω, όπως ορίζει ο νόμος, διαπιστωτική πράξη, με την οποία κάποια πρόσωπα, μεταξύ αυτών η κυρία Θάνου, παύονται από τα καθήκοντά τους» πρόσθεσε ο υπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε