ΕΡΤ: Νέα πυρά ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή Ζούλα

ΕΡΤ: Νέα πυρά ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή Ζούλα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 12/08/19, 19:15

Την σφοδρή αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει από το πρωί η επιλογή του πρωθυπουργού να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον πρώην διευθυντή γραφείου Τύπου της ΝΔ, τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Ζούλα.

«Η απόφαση αυτή δεν πρέπει να εκπλήξει κανέναν. Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά προχώρησε στην υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και της ΕΡΤ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Σήμερα προχώρησε στο επόμενο βήμα. Ο διορισμός του κ. Ζούλα καταλύει κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης, ενώ παραπέμπει σε αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο» προσθέτει το κόμμα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αυτήν την πρωτοφανή και αντιδεοντολογική μεθόδευση. Παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των μόνιμων συκοφαντών της ΕΡΤ που αίφνης ανακαλύπτουν στον διορισμό του κυρίου Ζούλα μια «νέα αρχή». Κυρίως όμως καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις δημοσιογραφικές ενώσεις και τους πολίτες που απαιτούν αντικειμενική ενημέρωση από την δημόσια ραδιοτηλεόραση να αντιδράσουν».

Αν σου άρεσε κάνε