«Μετρημένα λόγια» από την Κομισιόν για την απομάκρυνση Θάνου από την ΕΑ

«Μετρημένα λόγια» από την Κομισιόν για την απομάκρυνση Θάνου από την ΕΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:00 Δημιουργία 13/08/19, 13:54

Με «στρογγυλεμένη» απάντηση επιλέγει η Κομισιόν να τοποθετηθεί στο ζήτημα της απομάκρυνσης της Βασιλικής Θάνου από την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού που ψήφισε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η απόκριση των Βρυξελλών έρχεται σε συνέχεια της επικοινωνίας που είχε την προηγούμενη Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Επίτροπο Ανταγωνισμού της ΕΕ, Μαργκρέτε Βεστάγκερ αναφορικά με το ζήτημα.

Σε σχετική ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, αξιωματούχος της Κομισιόν ανέφερε πως «η η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της την υιοθέτηση από τη Βουλή νέας νομοθεσίας που περιλαμβάνει τη διάταξη σχετικά με το ασυμβίβαστο στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού. Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για το εν λόγω ζήτημα», προσθέτοντας ότι η Επιτροπή «υποστηρίζει θερμά την ανεξαρτησία των εθνικών αρχών ανταγωνισμού».

«Η καλή συνεργασία μεταξύ των εθνικών αρχών ανταγωνισμού είναι σημαντική και μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσω της ανεξαρτησίας τους», είπε, σημειώνοντας ότι αυτός είναι και ο στόχος της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας που πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πριν από την 4η Φεβρουαρίου 2021.

Αν σου άρεσε κάνε