Σκουρλέτης για άνοιγμα ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θέλουμε followers

Σκουρλέτης για άνοιγμα ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θέλουμε followers

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:54 Δημιουργία 19/08/19, 18:46

«Δεν θέλουμε followers, θέλουμε μέλη τα οποία θα έχουν μια ουσιαστική σχέση με την πολιτική, να συνδιαμορφώνουν τα πράγματα» υπογράμμισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ενόψει του προαναγγελθέντος ανοίγματος του κόμματος στη βάση και όχι μόνο.

Ειδικότερα, μιλώντας την Δευτέρα στον ΑΝΤ1, επισήμανε την ανάγκη διαλόγου για την επόμενη ημέρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που να βάζει τις βάσεις για τη διεύρυνση του κόμματος και την αποκατάσταση της παρουσίας του στους μαζικούς χώρους. Πρόσθεσε δε ότι το κόμμα έχει μακρά παράδοση στις ανοιχτές συλλογικές διαδικασίες.

«Οι ανοιχτές, δημοκρατικές, συλλογικές διαδικασίες διαλόγου, που έχει εμπεδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η απάντηση σε κάθε κακοπροαίρετη προσπάθεια καθορισμού των όρων της αναγκαίας συζήτησης που πρέπει να γίνει στο κόμμα για την πορεία του, τον ρόλο του στη νέα πολιτική φάση, τη διεύρυνση και την ισχυροποίησή του, με έμφαση στους μαζικούς χώρους» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι "μαγαζί γωνία", ιδιαίτερα μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, γιατί μπορεί να έχασε την κυβέρνηση, αλλά πλέον έχει εδραιωθεί ως ο δεύτερος πόλος στην πολιτική σκηνή» είπε.

«Ιδιοκτησιακές σχέσεις με τους ψηφοφόρους ούτε υπήρξαν, ούτε θα υπάρξουν» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που ακούγεται από το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στον τομέα της οικονομίας εμφανίζεται μετέωρη και άσκησε κριτική στις υπουργικές τροπολογίες με τις οποίες «αναιρέθηκαν μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε σχέση με τις απολύσεις και την εργασία σε υπεργολάβους».

«Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση ψάχνεται στον οικονομικό τομέα. Είναι μετέωρη, δεν έχει αφήγημα ή το κρύβει. Το κυριότερο, όμως, είναι αυτή η αναγκαία συζήτηση για μια ενδεχόμενη μείωση του 3,5% του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα να μη συνοδευτεί με άλλα μέτρα» τόνισε.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια ελέγχου των θεσμών και δημιουργίας του δικού της κράτους.

Αν σου άρεσε κάνε