Στη Γαλλία με το «χαρτί» των πλεονασμάτων ο Κ. Μητσοτάκης

Στη Γαλλία με το «χαρτί» των πλεονασμάτων ο Κ. Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 21/08/19, 08:20

Από το Παρίσι ξεκινά ο πρωθυπουργός μία ευρωπαϊκή «επιχείρηση πειθούς», με στόχο την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης, αλλά και την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της χώρας με απώτερο σκοπό τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, έχοντας ως ισχυρό χαρτί τη θετική πορεία της οικονομίας, αλλά και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στη χώρα μας οι αγορές.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη θα είναι η πρώτη διμερής επίσκεψη... μετά την κατά παράδοσιν επίσκεψη -του Έλληνα πρωθυπουργού- στην Κύπρο.

Η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε επισήμως ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα υποδεχθεί το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο των Ηλυσίων τον έλληνα πρωθυπουργό «για να συζητήσουν το σύνολο των ευρωπαϊκών και διμερών θεμάτων, καθώς και εκείνων που σχετίζονται με την ανατολική Μεσόγειο».

«Η Γαλλία βρισκόταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της κρίσης, όπως και στο εξής για να συνοδεύσει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις... Είναι σημαντική για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την περιοχή η ενίσχυση αυτής της πολιτικής, οικονομικής και στρατηγική σύμπραξης» αναφέρει χαρακτηριστικά η γαλλική προεδρία.

Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στις 16:00 ώρα Ελλάδος, με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Μετά την επίσκεψη στο Παρίσι ο πρωθυπουργός επισκέπτεται το Βερολίνο στις 29 Αυγούστου για συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, στις 2 Σεπτεμβρίου πετά για Άμστερνταμ για συνομιλίες με τον Μαρκ Ρούτε, ενώ από τις 23 Σεπτεμβρίου θα είναι στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο του ΟΗΕ αλλά και για σειρά επαφών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να αξιοποιήσει στο έπακρο το θετικό κλίμα για την Ελλάδα στην Ευρώπη στις κρίσιμες συναντήσεις του με Μακρόν, Μέρκελ και Ρούτε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναλύσει στους συνομιλητές του το πρόγραμμα της κυβέρνησης για μείωση των φόρων και προσέλκυσης επενδύσεων, με στόχο την ανάπτυξη, η οποία θα αποτελέσει και το βασικό «όπλο» της κυβέρνησης για να ζητήσει μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης να συζητήσει το θέμα με τους εταίρους, είπε πως το ζήτημα αυτό έχει τεθεί και θα συζητηθεί και στις διμερείς και διεθνείς επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός όλο το επόμενο διάστημα. «Ο βασικός μας στόχος, είναι να κερδίσουμε την αξιοπιστία των εταίρων μας. Και αυτό γίνεται μόνο προωθώντας το μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο. Κάτι το οποίο το έχουμε κάνει από την πρώτη στιγμή -απόδειξη τα τρία νομοσχέδια που ήδη έχουν ψηφιστεί- και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε σε όλη τη διάρκεια του 2019. Φαίνεται ότι η οικονομία ανταποκρίνεται θετικά, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αναταράξεις στη διεθνή οικονομία. Και εμείς θα κεφαλαιοποιήσουμε το μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο, προς όφελος των Ελλήνων πολιτών», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε