Μήνυμα Μενδώνη: Το κύρος του ΚΑΣ θα αποκατασταθή

Μήνυμα Μενδώνη: Το κύρος του ΚΑΣ θα αποκατασταθή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:21 Δημιουργία 22/08/19, 17:11

Στην πρώτη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου έδωσε το «παρών» η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Έχω περάσει 10,5 χρόνια από τη ζωή μου εδώ. Φυσικά, δεν μπορώ να μην ανατρέξω στο 1999, όταν σε αυτό εδώ το τραπέζι ήταν ο Μπούρας, ο Ζίας κι άλλοι άνθρωποι που διαμόρφωσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ιστορία και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, συμβάλλοντας, με την παρουσία και άλλων μελών -Λαμπρινουδάκης, Δημακόπουλος κ.ά.-, καθοριστικά στο κύρος του ΚΑΣ», δήλωσε η κα Μενδώνη.

Ένα κύρος που, όπως είπε, σε κάποιες περιπτώσεις επλήγη. «Είμαι σίγουρη ότι θα αποκατασταθεί, γιατί σας ξέρω όλους και ξέρω πολύ καλά ότι αυτό που πρυτάνευσε όλα αυτά τα χρόνια είναι ο επιστημονικός λόγος. Χωρίς τον επιστημονικό λόγο και την επιστήμη, η πολιτική αντιμετωπίζει δυσκολίες», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού προς τα μέλη του ΚΑΣ, στα οποία ευχήθηκε καλή επιτυχία και αρχή, και προτρέποντάς τους: «τα θέματα να περνούν με ηρεμία, χωρίς παρεμβάσεις και με τη σοφία που σας διακρίνει».

«Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες στις υπηρεσίες και πολλά θέματα τα οποία θα πρέπει να εισαχθούν στο Συμβούλιο. Γι’ αυτό, θα χρειαστεί να γίνουν διπλές συνεδριάσεις και να εντατικοποιηθεί λίγο ο ρυθμός» συμπλήρωσε η κα Μενδώνη. Τέλος, τόσο η υπουργός όσο και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου -ο οποίος εξέφρασε την «ιδιαίτερη χαρά και τιμή» που αισθάνεται να βρίσκεται με τα μέλη του ΚΑΣ- υπογράμμισαν την εξαιρετική συνεργασία τους.

Αν σου άρεσε κάνε