Τα μηνύματα και τα «χαρτιά» Μητσοτάκη στη συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ

Τα μηνύματα και τα «χαρτιά» Μητσοτάκη στη συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:53 Δημιουργία 27/08/19, 09:47
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στην συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη στο Βερολίνο με την καγκελάριο Μέρκελ βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς γνωρίζει ότι από την Γερμανία «περνά» η πολιτική για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr , ο πρωθυπουργός θα επιμείνει ότι η αναπτυξιακή δυναμική θα υπάρξει μόνο, εάν προωθηθούν άμεσα σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση και πως είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για την αποκατάσταση και την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων.

Θα σημειώσει ότι αποτελεί επιλογή του η μεταρρυθμιστική πολιτική, θα εκφράσει την διαφωνία του ως προς την ένταση της φορολογίας των τελευταίων 4,5 ετών και θα υπογραμμίσει ότι στόχος του είναι η προσέλκυση επενδύσεων, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες δουλειές στην χώρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο του έχει την υποστήριξη του προέδρου Μακρόν, γεγονός που αποτελεί ήδη ένα ισχυρό «χαρτί» στη συνάντηση της ερχόμενης Πέμπτης στο Βερολίνο.

Εφόσον, η καγκελάριος Μέρκελ συναινέσει , τότε η ριζική στροφή στην οικονομική πολιτική θα φανεί πιο έντονα από το επόμενο έτος. Άλλωστε, και η κυβέρνηση δεν περιμένει αλλαγές στα συμπεφωνημένα νωρίτερα.

Σημειώνεται πως μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, που θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την επιτάχυνση ίδρυσης νέων επιχειρήσεων , περιορισμό της γραφειοκρατίας , επίσπευση των αδειοδοτήσεων κ.α.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης θα περιγράψει τους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει την επόμενη χρόνια στην ΔΕΘ, στις 7 και 8 Σεπτέμβριου.

Αν σου άρεσε κάνε