Η Αχτσιόγολου διαψεύδει Βρούτση για τις συντάξεις «στον αέρα»

Η Αχτσιόγολου διαψεύδει Βρούτση για τις συντάξεις «στον αέρα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 27/08/19, 21:23

Για επιχείρηση απαξίωσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με fakenews κατηγορεί τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Η κ. Αχτσιόγλου χαρακτηρίζει ως «απολύτως αναληθείς» τις δηλώσεις του κ. Βρούτση περί μη επανυπολογισμού 223.000 συντάξεων.

«Ο επανυπολογισμός έχει γίνει για όλες τις συντάξεις, στη βάση του ν. 4387/2016.Ακόμα και σε όσα ταμεία δεν υπήρχαν στοιχεία -αφού ο κ. Βρούτσης παρέδωσε το 2015 ανύπαρκτα μητρώα και ασφαλιστικά αρχεία-ο επανυπολογισμός έγινε με τεκμηριωμένες επιστημονικές παραδοχές, με αποτέλεσμα οι συντάξεις όλων των συνταξιούχων να καταβάλλονται επανυπολογισμένες από 1/1/2019» υποστηρίζει η πρώην υπουργός Εργασίας.

Σχετικά με τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, η κ. Αχτσιόγλου κάνει λόγο για «γνωστά ψεύδη» που διακινεί το υπουργείο Εργασίας, καθώς τα ίδια τα ασφαλιστικά ταμεία έδωσαν στοιχεία για 107.000 εκκρεμότητες στα τέλη Ιουνίου 2019.

«Σε κάθε περίπτωση χαιρετίζουμε τη σημερινή συνέντευξη του υπουργού διότι είναι σαφώς προτιμότερο να αξιοποιεί έτσι τον ελεύθερό του χρόνο από το να καταργεί εργασιακά δικαιώματα» καταλήγει η κ. Αχτσιόγλου.

Αν σου άρεσε κάνε