Οι εντολές Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο πριν το Βερολίνο

Οι εντολές Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο πριν το Βερολίνο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:41 Δημιουργία 28/08/19, 08:37

Μήνυμα κατά της χαλαρότητας από τα στελέχη της κυβέρνησης του επιλέγει να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Τετάρτης, με το υπουργικό συμβούλιο να συνεδριάζει στις 10:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγες ώρες πριν ο πρωθυπουργός αναχωρήσει για τη Γερμανία και το Βερολίνο όπου θα έχει συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ την Πέμπτη.

Βασικό ζήτημα της σημερινής συνεδρίασης είναι η επιλογή της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου, ενώ στο επίκεντρο θα τεθούν και το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, αλλά και το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, με το οποίο ξεμπλοκάρει το θέμα των εξετάσεων για τις άδειες οδήγησης.

«Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει -όπως υπαγορεύει το Σύνταγμα- επιλογή του Προέδρου και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μετά από εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης» τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Τα οικονομικά θέματα στο τραπέζι

Σήμερα θα συζητηθεί και το αναπτυξιακό νοσμόσχέδιο, το οποίο θα εισηγηθούν ο αρμόδιος υπουργός 'Αδωνις Γεωργιάδης και οι κ. Χατζηδάκης και Πιερρακάκης. Στη συνεδρίαση του υπουργικού δυμβουλίου θα παρουσιαστεί και νομοσχέδιο του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για να ξεμπλοκαριστεί το θέμα της έκδοσης αδειών οδήγησης.

Εν τω μεταξύ αύριο, Πέμπτη, θα έρθει στη Βουλή και το ζήτημα της ΔΕΗ. Όπως είπε ο κ. Πέτσας πρόκειται για ωρολογιακή βόμβα που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση καθώς «δεν υιοθέτησε το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ και ακολούθησε ένα σχέδιο για "κουτσή" ΔΕΗ που απαξίωσε οικονομικά και χρηματιστηριακά την εταιρεία». Επανέλαβε πάντως ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να κάνει ό,τι πρέπει για να σωθεί η εταιρεία.

Αν σου άρεσε κάνε