Επίδοξους νταβατζήδες της αριστεράς, «βλέπει» ο Σκουρλέτης

Επίδοξους νταβατζήδες της αριστεράς, «βλέπει» ο Σκουρλέτης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:23 Δημιουργία 02/09/19, 19:21

Λάβρος κατά των φωνών που καταγράφουν κόντρες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των αλλαγών στη λειτουργία του κόμματος εμφανίστηκε τη Δευτέρα ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο ρ/σ Alpha.

Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για «επίδοξους νταβατζήδες της Αριστεράς» που προσπαθούν, όπως είπε, να διαμορφώσουν την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του συνεδρίου του κόμματος.

«Προφανώς υπήρξαν απανωτά δημοσιεύματα που κορυφώθηκαν την περίοδο των διακοπών. Επιχείρησαν μέσα από στοχοποίηση την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξαν προσπάθειες διαφόρων κέντρων να διαμορφώσουν τη συζήτηση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει συνεδρίου. Εννοώ άτομα από το ευρύτερο προοδευτικό χώρο, όπως αυτοπροσδιορίζονται, που νομίζουν ότι κατέχουν το αλάθητο και δεν καταλαβαίνουν ότι στο τι κάνει ένα κόμμα ακολουθείται μια δημοκρατική διαδικασία», ήταν η συγκεκριμένη αναφορά του για τους επικριτές του εντός και εκτός της Πολιτικής Γραμματείας.

Οσο για το εγχείρημα του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ και κατά πόσο αυτό σημαίνει καθαρή μετατόπιση στο Κέντρο, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε λέγοντας: «Με βάση τον πυρήνα των ιδεών και αρχών έχουμε αποδείξει ότι είμαστε μια αριστερή δύναμη που ποτέ δεν προσέγγιζε την πραγματικότητα σαν ένα κόμμα-σκαντζόχοιρος, ένα κόμμα περιθωρίου χωρίς να έχει τόλμη να βγαίνει μπροστά. Μιλάμε για μία δυναμική αριστερά που επιβεβαιώθηκε από το αποτέλεσμα, μπορεί να εκφράζει μεγαλύτερο μέρος του χώρου».

Αν σου άρεσε κάνε